www.modernitovarna.com
Steute

Vyvinuto pro extrémní podmínky: kompaktní a odolný lankový bezpečnostní spínač ZS 71

Vyvinuto pro extrémní podmínky: kompaktní a odolný lankový bezpečnostní spínač ZS 71
Dopravníky pro sypké materiály, dřevozpracující stroje, stroje pro manipulaci s lahvemi s nápoji a přepravkami: bezpečnostní lankové spínače se často používají právě u strojů a linek se zvláštními požadavky. Nepříznivé podmínky, jimž jsou vystaveny, zahrnují prach a jiné znečištění, vlhko, kolísání teploty a značné mechanické namáhání.

Společnost steute zcela přepracovala konstrukci svého velmi úspěšného lankového bezpečnostního spínače ZS 71, aby zákazníkům, kteří se musejí vypořádat právě s takovými podmínkami, poskytla jeho extrémně odolnou verzi – ZS 71 Extreme.

Jednou z konstrukčních změn je zvláště účinné utěsnění krytu. Vzhledem k náhradě kovu vysoce kvalitním plastem jsou spínače vhodné i pro dlouhodobou práci v korozivním prostředí. Jinou změnou je provedení táhlového ústrojí z korozivzdorné oceli; z korozivzdorné oceli jsou také upevňovací šrouby spínače.

Díky mnoha vylepšením konstrukce mohou být spínače ZS 71 Extreme vystaveny také vysokotlakému čištění, aniž by to mělo nepříznivý vliv na jejich dlouhodobou funkčnost. Je to doloženo třídou krytí IP69K. K dispozici je i jiná varianta, s krytím IP67, ale odolná proti nízkým teplotám, až -40 °C.

Bezpečnostní funkce spínačů ZS 71 Extreme zahrnují sledování tahu a přetržení lanka, které může být až 35 metrů dlouhé. Díky kompaktnímu tvaru mohou být snadno instalovány i na stávající stroje, a to i stísněného prostoru.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP