www.modernitovarna.com
connectBlue AB

connectBlue™ uvedla na trh modul pro Bluetooth s malou spotřebou

Společnost connectBlue uvedla na trh modul založený na nejnovější specifikaci Bluetooth v. 4, vyznačující se malou spotřebou elektřiny. Modul OLP425 má unikátní technické parametry a funkce, které mu umožňují, aby sloužil jako základ ucelených zákaznických systémů dodávaných na klíč. Může být dodáván s digitálními a analogovými GPIO nebo jako komplet s baterií, snímačem teploty, akcelerometry a snímačem vlhkosti.

connectBlue™ uvedla na trh modul pro Bluetooth s malou spotřebou
Specifikace Bluetooth v 4.0, představená v roce 2010, obsahuje možnosti, jak realizovat komunikační moduly Bluetooth s velmi malou spotřebou elektřiny. Tato tzv. Bluetooth Low Energy Technology byla rychle implementována v mobilních zařízeních s operačními systémy Android, Apple iOS i Windows, jimž přinesla jako standard prodloužení výdrže baterií, zkrácení doby vytvoření rádiového přenosu a zlepšení interoperability. Zákazníci z oblastí průmyslu nebo zdravotnictví mohou nyní snadno využívat mobilní aplikace pro HMI (Human Machine Interface), komunikační brány a sběr dat. Dříve se museli spolehnout na technická zařízení vyhrazená pro danou úlohu; nyní mohou místo toho použít běžný inteligentní mobilní telefon.
„Ovšem my nabízíme více než jen Bluetooth s malou spotřebou,“ říká Rolf Nilsson, výkonný ředitel connectBlue. „Nový modul OLP425 má unikátně malou spotřebu; navíc se však dodává buď jako ucelený modul s GPIO připravený k okamžitému použití, bez nutnosti instalace softwaru, nebo jako platforma určená pro vybavení dodatečnými funkcemi a periferiemi. Zákazník může modul doplnit vlastním aplikačním softwarem. Shrnuto – OLP425 je kompletní a cenově výhodný modul pro Bluetooth s malou spotřebou.“

Modul OLP425 od connectBlue má v základní verzi digitální a analogové GPIO. Podle požadavků zákazníka může být doplněn knoflíkovou baterií, snímačem teploty, akcelerometry nebo snímačem vlhkosti. Pomocí vývojového nástroje IAR Embedded Workbench může uživatel do modulu OLP425 doplnit vlastní aplikační software. Může to být např. software pro přístup k parametrům stroje nebo zařízení pro diagnostiku a údržbu, pro konverzi dat, sběr dat nebo logické funkce. Jednou z výhod Bluetooth Low Energy Technology je možnost realizovat malá mobilní zařízení; proto je také OLP425 menší než jiné moduly a connectBlue spolu s ním představila nový rozměrový standard modulů Bluetooth. Jako rádiové zařízení má OLP425 schválení FCC (Federal Communications Commission; USA) IC (Industry Canada) i R&TTE (Radio and Telecommunications Terminal Equipment; Evropa). Splňuje normy pro EMC, bezpečnostní standardy, standardy pro zdravotnickou techniku a je plně kompatibilní s Bluetooth 4.0. Tyto certifikáty umožňují zákazníkům ušetřit náklady na vývoj a integrovat do svých zařízení bezdrátovou komunikaci bez nutnosti projít drahým a zdlouhavým procesem schvalování a kvalifikace.

Jeden z příkladů využití modulu OLP425 v praxi vznikl na základě spolupráce společností connectBlue a Tridentify (ohlášené 12. října 2011). Jde o vylepšení způsobu manipulace s krevními vaky a umožňuje krevním bankám zlepšit dostupnost krevních konzerv, zpětnou dohledatelnost jejich původu a manipulace s nimi a kvalitu systému jejich evidence a distribuce.

Obrázek: Modul Bluetooth OLP425 od společnosti connectBlue s malou spotřebou otevírá cestu k novým možnostem uplatnění bezdrátové komunikační techniky. Díky malým rozměrům, malé spotřebě elektřiny, plné certifikaci a testování výrobcem jde o modul připravený k okamžitému použití buď ve standardním provedení s GPIO, nebo v zákaznicky přizpůsobené variantě s knoflíkovou baterií, snímače teploty, akcelerometrem a snímačem vlhkosti.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP