www.modernitovarna.com
Seco Tools

Zvýšení produktivity obrábění litiny

Celosvětový výrobce obráběcích nástrojů SecoTools představil novou generaci soustružnických břitových destiček s progresivními typy slinutého karbidu TK1001 a TK2001, určenými pro obrábění litiny, jakož i dalších tvrdých a abrazivně působících slitin. Využitím unikátní patentované technologie povlakování Duratomic® se otevírají nové možnosti pro zvyšování výkonu a bezpečnosti obrábění.

Zvýšení produktivity obrábění litiny
Nové druhy TK1001 a TK2001 představují zcela novou generaci slinutých karbidů pro soustružení litiny.

Řezný materiál TK1001 s povlakem provedení Duratomic je především určen k obrábění šedé litiny, kde uplatní svoji značnou odolnost proti opotřebení a abrazi.Unikátní technologie povlakování zajišťuje vyšší otěruvzdornost a trvanlivost, zlepšuje integritu břitu a prokazuje vyšší odolnost proti deformaci a tepelnému namáhání. Z hlediska vysoké a spolehlivé životnosti při stabilních podmínkách řezání, zvláště šedé litiny, je nový TK1001 Duratomic ideální volbou. TK1001 – pokročilý karbid wolframu +Duratomic– má všechny předpoklady k dosažení nejvyšší produktivity obrábění.

Houževnatější materiál TK2001 lze nasazovat při náročných podmínkách obrábění,kde se uplatní vysoká odolnost a mimořádná stabilita břitů. TK2001 i díky technologii Duratomic dosahuje špičkových výkonů(posuzováno dle opotřebení na hřbetu), a to především při nestabilních podmínkách obrábění nebo při přerušovaných řezech. Proto je TK2001 první volbou pro obrábění tvárné litiny, a to zejména z hlediska zajištění dostatečné a předvídatelné životnosti i široké aplikovatelnosti.

Oba představované druhy vynikají spolehlivostí, zejména při obrábění různých dávek odlitků s měnící se kvalitou materiálu. TK1001 a TK2001 umožní jednoznačné zvýšení produktivity – především při běžně používaných podmínkách obrábění.

(Obr.: TK_1.jpg – TK1001/TK2001 břitové destičky Duratomic zvyšují životnost a produktivitu)

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP