www.modernitovarna.com
EPLAN

Plnou parou vpřed

EPLAN Fluid: nová kmenová data přináší pokrok v konstruování fluidních mechanismů

Plnou parou vpřed
Pozornost strojních konstruktérů přitahuje nová komplexní sada kmenových dat EPLAN Fluid, určená speciálně pro návrh systémů z hydraulických komponent v prostředí EPLAN. Přináší nové standardy pro transparentnost projektových prací a dokumentace, zvláště při interakci s databázovými soubory. EPLAN Fluid je spolehlivý základ pro návrh složitých hydraulických mechanismů.

Paralelní návrh pneumatických a elektrických systémů
Výhody paralelní tvorby dokumentace fluidních a elektrických systémů jsou evidentní – proto se pro společné zpracování dokumentace pneumatických a elektrických systémů mnohdy používá EPLAN Fluid společně s EPLAN Electric P8. Protože součástí strojů a zařízení jsou často i hydraulické komponenty, je zřejmé, že další potenciál leží v jejich začlenění do společného návrhového prostředí.
Velké výkresy formátu až A0 nejsou při konstruování strojů a zařízení nijak výjimečné. Při návrhu hydraulických soustav se však v souladu s požadavky zákazníků a ustanoveními nových standardů používá strukturovaná dokumentace, obvykle na výkresech formátu A3 nebo A4. Na rozdíl od návrhu elektrické části strojů se při konstruování jejich mechanické části často používají funkce jako rotace nebo zrcadlení jednotlivých komponent nebo částí mechanismů.

Fluidní kmenová data: 1000 nových maker
Pro to, aby splnil specifické požadavky konstrukce hydraulických systémů, spolupracoval EPLAN s nejvýznamnějšími výrobci i uživateli hydraulické techniky. V létě 2010 nabídnul EPLAN v podobě balíčku EPLAN Fluid 2.0 uživatelům nástroj pro konstruování fluidních mechanismů obsahující více než jeden tisíc maker pro hydrauliku.
Slogan je: „profesionálové profesionálům“. Typické otázky zní: „Co přesně má být v dokumentaci běžných hydraulických systémů? Jaká technická data musí být součástí hydraulických schémat? Jaké parametry nastavení tlakového spínače jsou třeba a jak je nejlépe uvést ve schématu? “ EPLAN Fluid v kombinaci s makry pro tlakové spínače a s přidruženými tabulkami dat je to nejlepší řešení pro tvorbu vysoce kvalitní dokumentace.

Hydraulické pohonné jednotky a rozvodné desky
V pohonných jednotkách existuje velké množství variant filtrů a kombinací kompresorů a jejich pohonů. To vede k tomu, že sady dokumentace pohonných jednotek hydraulických soustav jsou si velmi podobné a často se liší jen v malých detailech. Prostředí EPLAN nabízí funkce pro tvorbu variant a výběr z možností, a díky tomu umožňuje vytvářet inteligentní makra, jejichž parametry konstruktér zadává přímo až ve fluidním schématu. Modulární systém umožňuje snadno vytvářet různé varianty společných rozvodných hydraulických desek. Systém tak poskytuje tu nejlepší možnost, jak propojit jednotlivé sekce hydraulického systému.

Perfektní nástroj pro zrcadlení a otáčení
Nová sada maker je ideální nástroj pro inteligentní otáčení a zrcadlení fluidních komponent hydraulického systému; je to nová funkce připravované verze EPLAN Fluid 2.1
Ve schématech je často třeba znázornit, že se společně řízené hydraulické válce pohybují různými směry. Ideální je, když konstruktér může nakreslit jen jeden válec a dokumentaci zkompletovat funkcemi otáčení a zrcadlení. Nová makra jsou pro to skvělým nástrojem. Jsou perfektní pro konstruktéry strojů i jejich uživatele, protože zaručují vysokou kvalitu konstrukce hydraulických mechanismů.

EPLAN Data Portal – zajímavý také pro výrobce hydraulických komponent
Sada maker je zajímavá také pro výrobce hydraulických komponent, protože na jejím základě mohou alokovat položky svého sortimentu do katalogu EPLAN Data Portal, a zpřístupnit tak informace o svých výrobcích přibližně pro 20 000 uživatelů. Zatímco v EPLAN Fluid jsou makra společná pro komponenty různých výrobců (vztah 1:N), položky v katalogu EPLAN Data Portal jsou asociovány s makry specifickými pro daného výrobce (vztah 1:1). Když se navíc makra zkombinují s katalogovými listy, fotografiemi produktů a konstrukčními modely ve 2D i 3D, je výsledkem velmi komplexní a obsažný základ pro konstrukční práci.

Spolehlivý základ pro projektování
Kombinace funkcí EPLAN Fluid a nových maker pro hydraulické systémy přináší konstruktérům nesporné výhody. K přednostem patří kvalita grafické dokumentace, odpovídající nejnovějším normám, modulární sada pro rozvodné desky založená na úlohách z praxe a stále rostoucí počet zařízení, jejichž údaje výrobci hydraulických komponent poskytli do katalogu EPLAN Data Portal.

Obrázky:
Highway_XL.jpeg: EPLAN Fluid 2.0 nabízí uživatelům úplný soubor dat obsahující více než jeden tisíc maker určených pro hydrauliku.
Free_Macros_X_en.jpeg: Kombinace funkcí EPLAN Fluid a nových maker pro hydraulické systémy přináší konstruktérům nesporné výhody.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP