www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Mitsubishi Electric Europe uvedla do svého sdružení e-F@ctory Alliance dalšího partnera: HMS Industrial Networks

Společnost HMS Industrial Networks se stala novým partnerem sdružení e-F@ctory Alliance, založeného firmou Mitsubishi Electric. Společnost HMS nabízí cenově výhodné prostředky pro propojení automatizační techniky od Mitsubishi Electric s širokou škálou běžných průmyslových komunikačních sběrnic. Prostřednictvím komunikačních bran Anybus, konvertorů protokolů a bezdrátové techniky zajišťuje bezpečnou výměnu dat mezi jednotlivými automatizačními zařízeními.

Mitsubishi Electric Europe uvedla do svého sdružení e-F@ctory Alliance dalšího partnera: HMS Industrial Networks
Systém pro vzdálenou správu Netbiter, založený na principech cloud computingu, je perspektivní nástroj, který může být snadno implementován do stávající struktury automatizačního systému a ve spojení s PLC, měniči frekvence a dalšími prostředky automatizační techniky od společnosti Mitsubishi Electric optimálně zajišťuje sběr provozních dat a dohled nad automatizačním systémem.

Jak je stanoveno v dohodě o partnerské spolupráci, komunikační brány Anybus a konvertory protokolů od HMS rozšiřují možnosti začlenění automatizačních systémů od firmy Mitsubishi Electric do široké škály průmyslových komunikačních sítí. Netbiter je kompletní nástroj pro vzdálenou správu určený pro segment M2M. Zpřístupňuje připojené komponenty prostřednictvím rádiové komunikace nebo Ethernetu.

Jeho základním prvkem je datový portál Netbiter Argos, využívající pro sběr a zobrazování provozních dat cloud computing. Do serveru Argos se zaznamenávají hodnoty provozních proměnných, např. teploty, provozní data, např. z měničů frekvence, stavy vstupů a výstupů a alarmy. Potřebné údaje se zobrazují v přehledné grafické podobě. Sestavy provozních deníků (reporty) a grafy časových průběhů hodnot proměnných (trendy) mohou být generovány automaticky s denní nebo týdenní periodou a je-li to požadováno, zasílány e-mailem.
Integrovaný systém centralizované správy je určen pro běžné uživatele i manažery projektů. Umožňuje spravovat různá zařízení na různých místech a stanovit pro různé skupiny uživatelů odpovídající uživatelská práva. Systém správy alarmů odesílá zprávy prostřednictvím e-mailu, SMS nebo SNMP. Modulární uživatelský systém je vhodný zvláště k tomu, aby výrobci strojů mohli nabídnout svým zákazníkům jako doplňkovou službu individualizovaný systém vzdálené správy.

Společnost HMS, přední světová firma v oboru průmyslové komunikace, vyrábí více než 250 různých variant komunikačních bran, konvertorů protokolů a zařízení pro bezdrátovou komunikaci. Sortiment zahrnuje také řešení pro sběrnici CC-Link, preferovanou společností Mitsubishi Electric. Systém vzdálené správy Netbiter byl přizpůsoben pro automatizační prostředky Mitsubishi, lze jej snadno integrovat do stávajících zařízení a nabízí vysoký výkon pro dohled nad zařízeními a pro zobrazování dat. K přínosům systému pro uživatele patří např. jednoduchá databáze, webové programování nebo integrace modemu. Systém navíc nevyžaduje nákladný firewall ani konfiguraci VPN.

Obrázek: Systém pro vzdálenou správu Netbiter, založený na principech cloud computingu, je perspektivní nástroj, který může být snadno implementován do stávající struktury automatizačního systému a ve spojení s PLC, měniči frekvence a dalšími prostředky automatizační techniky od společnosti Mitsubishi Electric optimálně zajišťuje sběr provozních dat a dohled nad automatizačním systémem.

O Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric Corporation s devadesáti lety zkušeností s výrobou spolehlivých, vysoce kvalitních produktů určených pro velké zákazníky i jednotlivé spotřebitele je přední světová firma zabývající se výrobou, marketingem a prodejem elektrických a elektronických zařízení pro zpracování informací a komunikaci, včetně satelitní komunikace, spotřební elektroniky, průmyslové techniky, výrobků pro energetiku, pro vodní hospodářství a pro dopravu a systémů řízení techniky budov.
Společnost má 114 000 zaměstnanců a ve fiskálním roce, který skončil 31. března 2011, měla konsolidovaný obrat z prodeje 32,3 miliard euro.
Naše prodejní kanceláře, výzkumná a vývojová centra a výrobní závody jsou umístěny ve více než třiceti zemích.
Mitsubishi Electric Europe, Factory Automation European Business Group (FA-EBG), má své sídlo v Ratingenu nedaleko Düsseldorfu (Německo). Je to dceřiná společnost plně vlastněná japonskou firmou Mitsubishi Electric Corporation.
Úkolem FA-EBG je řídit obchodní činnost, servis a podporu prostřednictvím sítě evropských lokálních zastoupení a distributorů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP