www.modernitovarna.com
Steute

Nový standard pro bezdrátovou komunikaci s velkým dosahem

Obchodní skupina „Wireless“ společnosti steute pokračuje v rozšiřování možností využití své inovativní radiové techniky s funkcí „energy harvesting“. Představila nový standard radiového přenosu, jehož předností je dlouhý dosah. Umožňuje provozovat spínače s bezdrátovým výstupem bez přívodu energie s dosahem ve volném prostranství až 700 m. Radiová komunikace pracuje na frekvenci 868 MHz (verze určená pro severoamerický trh na frekvenci 915 MHz). Severoamerická 915MHz verze má certifikáty FCC a IC; certifikát CSA/UL se připravuje.

Nový standard pro bezdrátovou komunikaci s velkým dosahem
Uživatelé si mohou vybrat ze dvou variant. Samostatně pracující zařízení obsahují radiový modul, který vysílá potvrzení přijetí předešlého signálu při dalším přenosu signálu. To umožňuje obousměrnou komunikaci – byť se zpožděním, a je energeticky úsporné. Druhá varianta je modul, který je součástí radiových zařízení napájených z baterie. Potvrzení signálu odesílá ihned po přijetí, a je-li to třeba, může přenášet pravidelně opakované signály a může se dotazovat přijímače, zda signál přijal nebo ne. To zaručuje rychlý a spolehlivý přenos signálu dokonce i v citlivých aplikacích.
Společnost steute představila první spínače vybavené novým rádiovým modulem na veletrhu SPS/IPC/Drives v Norimberku. Jsou to polohové spínače řady 95, jež jsou k dispozici ve dvou rozsazích. S feritovou anténou ve tvaru žraločí ploutve mají dosah do 500 m a jejich označení je LR (Long-Range). Pro velmi dlouhý dosah je k dispozici varianta se speciální anténou s dosahem ve volném prostranství až 800 m; její označení je ULR (Ultra Long-Range). Všechny varianty, samostatně pracující i bateriovou, LR i URL, lze libovolně kombinovat. Díky tomu lze bezdrátové spínače steute použít v ještě širším spektru aplikací. Uživatelé si mohou být jisti, že nový standard radiového přenosu bude postupně k dispozici i pro další typy bezdrátových spínačů.
Před několika měsíci byl na trh uveden elektrodynamický generátor elektřiny s výrazně delší životností (přes milión sepnutí) a mnohem větší spínací frekvencí (až 1 800 spínacích cyklů za hodinu) než měly předchozí produkty.

Fotografie produktů: RF 95 LR SW868 a RF 95 RS SW ULR SW868 vybavené novými rádiovými moduly

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP