www.modernitovarna.com
FIBRO

FIBROMAT - těžkotonážní polohovací stůl

Specialisté na stoly FIBRO vyvinuli modulární těžkotonážní polohovací stůl pro aplikace v automobilovém průmyslu a zejména pro montáž dílů na vozy. Stůl dokáže pohybovat s jednotlivými těžkými díly velice rychle a přesně.

FIBROMAT - těžkotonážní polohovací stůl
Bezúdržbový polohovací stůl FIBROMAT je poháněn ozubenou převodovkou a vybaven pneumatickou indexovací jednotkou. V porovnání s běžnými polohovacími stoly využívající cylindrický kotouč se převodovka stolu FIBROMAT samovolně nezpomaluje a proto není síla v případě selhání napájení, nebo pohotovstního vypnutí přenášena na cylindrický kotouč. Není proto možné polohovací stůl mechanicky poškodit. Navíc se stůl nehoupe v průběhu polohování a neodhaluje tak vnitřní části, pouze struktury na povrchu stolu.

Díky modulárnímu konceptu mají uživatelé a návrháři absolutní volnost při výběru konkrétního motoru. Rotační stůl může být místo motoru poháněn i ručně nebo robotem. Pokud je stůl vybaven pohonem, potom pokrývá až 80 procent všech možných aplikací, které lze na stole vykonat. Se dvěma paralelními pohony lze dosáhnout rychlejšího posunu, nebo optimalizace odezvy na objemější díly. Počet motorů také samozřejmě ovlivňuje bezpečnostní vypnutí. Při rychlosti stolu 8 rpm, momentem setrvačnosti 16000 kgm2 a jedním pohonem lze dosáhnout vypnutí za 1.6s. Se dvěma pohony je vypínací čas snížen na 0.8s. Pohony jsou na stole umístěny tak, aby je šlo snadno namontovat a následně odebrat bez nutnosti zásahu do stolu.

V základní verzi je rotační stůl vybaven asynchorním zpřevodovaným motorem s předkonfigurovaným měničem. Samozřejmě lze použít jakékoli jiné běžné motory známých výrobců. FIBROMAT lze synchronizovat s danou osou robota použitím synchronních servomotorů a řídit ho stejnými příkazy jako robota. Ve standarní verzi má polohovací stůl velkou díru uprostřed právě pro aplikace s roboty.

Ložiská rotačního stolu jsou také modulární. Namísto běžných válečkových ložisek v základní verzi je ve vyšších verzích použito tvrzených křížených válečkových ložisek, čimž lze docílit vyššího momentu náklonu v axiálním i radiálním směru. FIBROMAT je k dispozici s indexovací jednotkou až do rozdělení 20. Přesnost indexování je přitom ±30 úhlových vteřin a přesnost opakování až 15 úhlových vteřin. Každá pozice stolu může být zaznamenána a zapamatována použitím motorové brzdy bez nutnosti jakéhokoliv užití softwaru.

Rozsáhlý modulární program stolů FIBROMAT zahrnuje podporu z různých oblastí možného využití, od distributorů novin až po společnosti zabývajících se přesným měřením. Kroutící moment lze zvýšit použitím přídavného pohonu. Stoly FIBROMAT mají extrémně plochou konstrukci a proto mohou být umístěny na podlahu nebo na stojan. Na požádání lze také implementovat specifické rozměry a vlastnosti polohovacího stolu. FIBRO také pokrylo všechny záslepky pro ochranu svářených spojů. Ve standardní verzi je těžkotonážní stůl dostupný ve třech velikostech : průměr vrchního stolu 1000mm, 1250mm, nebo 1600mm. U stolu o velikosti 1000mm je možné osadit stůl strukturami o velikosti 6000mm a váze až 12t. Díky modulárnímu designu jsou garantovány krátké dodací lhůty.

Obrázky
FIBROMAT2.jpeg: FIBROMAT s rozměrem 1000mm lze použít při montování dílů do vozů v automobilovém průmyslu
FIBROMAT1.jpeg: Díky všestranosti lze těžkotonážní modulární polohovací stůl FIBROMAT využít pro přesnou montáž dílů do vozidel.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP