www.modernitovarna.com
EPLAN

Eplan Fluid: více než 1 000 maker pro hydrauliku

Nový komplexní soubor zdrojových dat pro hydrauliku překlenuje mezeru mezi návrhem tekutinových a mechanických soustav. Více než 1 000 maker pro hydrauliku obsažených v Eplan Fluid urychluje a zjednodušuje tvorbu interdisciplinární dokumentace.

Eplan Fluid: více než 1 000 maker pro hydrauliku
Výhody jednotné sady dokumentace pro automatizační techniku, tekutinové mechanismy a elektrické systémy jsou dobře známé, avšak pohled zaostřený na hydrauliku odhaluje další potenciál. Od samého začátku nabízí Eplan Fluid 2.0 uživatelům kompletní soubor „fluidních dat“ obsahující více než 1 000 maker. Kombinace funkcí CAE a nových maker přináší konstruktérům hydraulických systémů nesporné výhody, zvláště při konstrukci mechanické části. Nese s sebou vysoký standard grafické dokumentace, vytvořené podle nejnovějších norem, a možnost využít pro návrh rozvodných desek ventilů, hydraulických pohonů, sendvičových hydraulických rozváděčů atd. modulární konstrukční systém. Jaká technická data musí být obsažena ve schématech hydraulických soustav? Jaká nastavení tlakových spínačů jsou třeba a jak je nejlépe znázornit ve schématu? Eplain Fluid je díky kombinaci obecných maker, např. právě tlakových spínačů, a přidružených tabulek technických dat pro konkrétní prvky ideálním nástrojem pro tvorbu vysoce kvalitní dokumentace.

Perspektiva: otáčení a zrcadlení
Nová makra umožňují inteligentní otáčení a zrcadlení tekutinových prvků; to jsou funkce, které budou součástí nové verze Eplain Fluid. Proč? Často je třeba ve schématu znázornit, že se hydraulické válce pohybují v opačných směrech, a správně navrhnout jejich ovládání. Uživatel může navrhnout jen polovinu tlakových spínačů a dokumentaci pohodlně zkompletovat funkcemi otáčení a zrcadlení. Makra jsou tak excelentní základnou pro zajištění kvality projektů z pohledu uživatelů i administrátorů.

Inteligentní makra
Používání různých filtrů a kombinací pohonů a čerpadel pohonných jednotek často vede k tomu, že se jinak stejná dokumentace liší jen v detailech. Funkce systému Eplan pro správu variant zařízení a projektů jsou základním kamenem pro užití inteligentních maker, které je možné po umístění do schémat hydraulických mechanismů snadno přizpůsobovat. Modulární systém usnadňuje vytváření různých variant společných rozvodných desek a umožňuje nejjednodušší spojování jednotlivých sekcí ventilového rozváděče.

Zajímavé pro výrobce
Sada maker je ideální také pro výrobce hydraulických pohonných jednotek. Pro zpřístupnění dat o svých zařízeních mohou využít Eplan Data Portal. Dokonalost se násobí: protože makra dostupná v Eplan Fluid jsou z pohledu původu komponent neutrální a mohou je využívat různí výrobci. Data daného prvku v Eplan Data Portal mohu být asociována s určitým výrobkem a v kombinaci s další dokumentací, např. technickými katalogovými listy, fotografiemi, výkresy a modely ve 2D a 3D, poskytují velmi solidní základ pro inženýrskou práci.

Hydraulic macros.jpeg: Nová makra v Eplan Fluid jsou základem pro rychlou a snadnou tvorbu dokumentace.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP