www.modernitovarna.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue dohlíží na experimenty v oblasti hybridních vozidel

EDF (Electricitas de France), Toyota a územní rada Štrasburgu vybrali PcVue SCADA software, který vyvinula společnost ARC Informatique, jako tříletý společný projekt nazvaný Kléber. Jedná se o plnohodnotný experiment čítající 70 hybridních vozidel a 145 nabíjecích stanic umístěných po celé zastavěné oblasti města Štrasburg. Cena, krátká doba provedení a průmyslové know-how hrají klíčovou roli ve výběrovém procesu.

PcVue dohlíží na experimenty v oblasti hybridních vozidel
V květnu 2010 Toyota, EDF a městské společenství Štrasburgh uvedli na trh společný projekt pod názvem Kléber, ukázku hybridního vozidla v životní velikosti. Tento tříletý projekt má za úkol splnit tři hlavní cíle: prozkoumat očekávání uživatele technologie hybridního pohonu a infrastruktury, ověřit výkon hybridních vozidel v reálných situacích a vyřešit otázku spotřeby paliva a emisí CO2. Tento projekt je nezbytný, protože Toyota uvádí na trh elektricky napájenou verzi pohonu pod známou řadou Prius. Program Kléber je částí celosvětového projektu vypracovaného Toyotou. Na 600 hybridních vozidel je také testováno v Japonsku, USA, Anglii, Kanadě a Austrálii. Pro EDF je to příležitostí, jak testovat příslušenství hybridních vozidel v praxi. Experimenty jsou nezbytné pro stanovení řešení technické stránky, otázky spotřeby a tvorby ekonomického modelu, jak mimojiné uvádí Igor Czerny, ředitel dopravy a elektrických vozidel EDF. Projekt Kléber je největším experimentem svého druhu na světě se svými 70 hybridními vozidly a 145 nabíjecími stanicemi, téměř všemi propojenými prostřednictvím 3G technologie a testovány vybranými uživateli. 145 stanic je nainstalováno na těchto místech : u silnic (8 stanic), na veřejných parkovištích (18), u majitelů vozů (44) a na parkovištích obchodů (77).

Za jeden rok společnost EDF a tým společnosti Toyota analyzovali technická data, narůstající výstupní informace získané z nabíjecích stanic za pomoci stahování dat nahraných v hybridních vozidlech během návštěv prodejců a anylýzou dotazníků jednotlivých uživatelů a analýzou průzkumů v terénu.

Vedení naměřilo hodnoty dat ze vzdálených stanic EDF, sponzoři projektu Kléber vybrali PcVue SCADA software (jenž vyvinula společnost ARC Informatique). Jedná se o osvědčený a spolehlivý nástroj pro použití v průmyslu, který se využívá pro kontrolu mnoha zařízení a v mnoha projektech probíhajících ve velké míře po celém světě. Naši volbu ovlivnily jasně stanovené požadavky na výkon a cenu, prohlásil Thierry Meunier, project manager dopravy a elektrických vozidel EDF. Příklady významných projektů v nedávné době prokázaly schopnost PcVue řešit velkou část problémů i ve španělské energetické společnosti Iberdrola, která si vybrala software pro monitorování lokalit, jež vyprodukují 3600 megawattů z 35 samostatných zařízení ve Spojených státech.

Pohotový servis ARC Informatique a poskytovatel služeb, které zavedl PcVue, byl důležitým faktorem projektu Kléber. Vstřícnost dodavatelů byla v prvé řadě důležitá pro realizaci tohoto programu. Program byl schválen na podzim 2009 a zahájen v průběhu roku 2010, což je na daný úkon velmi krátká doba, zdůraznil Thierry Meunier.
Software PcVue slouží pro sběr dat a následný přenos do počítačového systému, kde se data analyzují. Data se zpracovávají přímo pomocí PcVue ve formě animovaných náhledů (s diagramy), které jsou založeny na jasně definovaných symbolech a mohou být dobře rozeznány. Získaná data se převádějí na standardní objekty softwaru PcVue a jsou archivovány v databázi pro zpracování pomocí analytického softwaru a následného zobrazení v grafech a tabulkách.
V projektu Kléber jsou data získáná z nabíjecích stanic odeslána skrze 3G síť a zpracována softwarem PcVue. Informace zkompilované softwarem PcVue jsou následně vystaveny na zabezpečeném centrálním webovém serveru. To znamená, že lze k sesbíraným informacím zabezpečeně přistupovat přes internet či intranet.
Software PcVue spravuje centrální databázi, kam jsou ukládány informace o chování jednotlivých nabíjecích stanic v celé štrasburgské oblasti a také jsou zde uchovávány logy každé nabíjecí stanice. Pomocí softwaru lze také provádět konfiguraci jakékoliv nabíjecí stanice a dálkově tak vylepšit chod celého systému.
Strasb1.jpeg: Projekt Kléber je experiment založený na flotile 70 hybridních vozidel (Toyota Prius RHV) a 145 nabíjecích stanic instalovaných společností EDF ve Štrasburgu a okolí

Strasb3.jpeg: Úvodní stránka softwaru PcVue

Strasb4: Zobrazení sítě nabíjecích stanic okolo města

Strasb5.jpeg: Zobrazení vlastností nabíjecí stanice

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP