www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

MAC 502, nová výkonná universální čtečka čárových kódů

Společnost Pepperl+Fuchs uvádí na trh novou stacionární universální čtečku čároých kódů MAC 502, která umí číst všechny běžné 1-D a 2-D kódy (26 různých kódových symbologií) s velmi vysokou rychlostí až 10m/s a 30 čtení za sekundu.

MAC 502, nová výkonná universální čtečka čárových kódů
Obě dvě čtečky čárových kódů mají široký rozsah ohniskových vzdáleností a dokáží tak zaostřit v rozsahu vzdáleností od 60mm do 190mm bez nutnosti dodatečných mechanických nebo elektronických úprav. Malé maticové kódy a dlouhé čárové kódy jsou spolehlivě detekovány pomocí velkého čtecího pole o velikosti 110 mm x 70mm. Protože má čtečka čárových kódů integrovaný moderní webový server, není nutné složitě programovat software a parametrizovat tak jednotlivé proměné. Aby šlo čtečku nakonfigurovat, je nutné jí připojit do podnikové sítě nebo přímo k PC přes rozhraní Ethernet. K webovému rozhraní se přistupuje zadáním IP adresy do webového prohlížeče, čimž lze čtečku nakonfigurovat prakticky na jakémkoli počítači. Nová universální čtečka čárových kódů má kontrolu kvality výstpního signálu pro zamezení ztrát při čtení. Pokud hodnota poklesne pod určitéou mez, uživatel je okamžitě informován. Čtečka čárových kódů MAC 502 má mnoho dalších zajímavých funkcí jako je např. automatická kontrola paměti chybných snímků, funkce pro čtení až čtyř různých kódů současně a nebo tzv. burst mód pro záznám více kódů v rychlém sledu za sebou. Takto zaznamenané kódy mohou být zpracovány později. Čtečka čárových kódů má rozhraní Ethernet a RS-232. Rozhraní RS-232 lze připojit do rozhraní CBX800 a díky tomu potom implementovat další průmyslové sběrnice (Profibus, Profinet a DeviceNet).

Čtečka čárových kódů má odolné konektory typu M12 a krytí IP65 a proto je vhodná pro použití v těžkých průmyslových podmínkách.

Přehled hlavních funkcí
  • Čte všechny běžné 1-D a 2-D kódy s rychlostí až 10m/s a 30čteních za sekundu.
  • Čtení na širokém rozsahu vzdáleností kódu : 60mm až 190mm.
  • Velká oblast čtení : 110mm x 70mm.
  • Burst mód : pro čtení kódů v rychlém sledu.
  • Multicode : čtení až čtyř různých kódů současně.
  • Porovnávání kódů.
  • Kontrola kvality výstupu.
  • Rozhraní : RS-232 a Ehternet.


MAC502_1.jpeg: Universální čtečka čárových kódů MAC502

MAC502_2.jpeg: Vynikající výsledky při čtení čárových kódu při použití čtečky společnosti Pepperl+Fuchs

Klíčová slova : Čtečka kódů, identifikace, Maticová data, čárový kód

Autor: Dr. Tim Weis, Product Manager, Industrial Vision Components,

Pepperl+Fuchs GmbH

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP