www.modernitovarna.com
EPLAN

Další novinky v Eplan Platform 2.0

Od uvedení Eplan Platform 2.0 na trh už uplynulo půl roku, ale uživatelé se ještě nestačili důkladně seznámit se všemi více než tisíci novými doplňky a funkcemi. To je dobrý důvod k tomu, abychom tuto novou verzi představili z trochu jiného pohledu než obvykle a řekli si něco o praktickém uplatnění logických doplňků při tvorbě konstrukčních schémat, řízení změn a správě jazykových verzí.

Další novinky v Eplan Platform 2.0
Směrnice 2006/42/EC o mechanických zařízeních a vysoké požadavky na kvalitu jsou dva nejdůležitější z mnoha důvodů, proč zesiluje tlak na respektování norem a nařízení při návrhu konstrukčních schémat. Eplan Platform má odpověď: standardizaci a opakované použití. Požadované identifikátory zboží a doplňkové informace o použitých komponentech nyní mohou být ukládány jako součást systému správy položek zboží (artiklů). Nejnovější úprava pro svorky PE a N: požadovaný doplňkový popis funkce nyní může být uložen přímo v popisu zboží. Jestliže konstruktér použije daný typ svorky, popis je automaticky přenesen do schématu a zaručuje, že svorka je zobrazena ve shodě s normou, a to bez nutnosti jakýchkoliv dalších úprav. Funkce Eplan pro automatické číslování položek zboží zabraňuje duplicitnímu označení, zvyšuje kvalitu dokumentace a šetří čas při projektování.

Více logických funkcí
U složitých zařízení je více než jinde nutné, aby ve schématech bylo jednoznačně znázorněno vedení kabelů a vodičů. Zde nachází svou roli Eplan Platform – systém, pro nějž není propojení jednotlivých komponent „černou skříňkou“. Přiřazení barev vodičům podle vnitřního propojení zařízení významně zjednodušuje sledování signálů. Všechno začíná při konstrukci a pokračuje přes výrobu až po uvedení do provozu a údržbu. Ve vlastnostech komponent je nyní více logických funkcí, např. pro zobrazení a převod všech fyzikálních jednotek na jednotky SI. To samé platí pro tvorbu reportních sestav a výpočty, jejichž výsledky lze zobrazovat standardizovaným způsobem. Eplan zajišťuje, že všechny hodnoty vstupující do výpočtu mají správné fyzikální jednotky, bez ohledu na to, jak jsou při konstrukci zadány. To je zárukou správných výsledků.

Dokonalé sledování změn
Který konstruktér by to neznal: ještě před dokončením projektu se provádí množství změn, které musí být dokladovatelné a musí se promítnout do všech částí projektu. Proto je tu Eplan Platform 2.0 se svým výkonným systémem pro sledování změn, který celý proces řízení změn významně urychluje. Různé typy změn jsou rozlišeny symboly a barvami. Každý člen projektového týmu vidí přehledně všechny informace o tom, co bylo přidáno, odebráno nebo změněno. Tabulkový přehled změn pomáhá hladkému průběhu všech procesů: návrhu zařízení, ale zvláště výroby, uvádění do provozu i údržby. Přímý důsledek: rychlejší fáze projektování a uvedení do provozu a kratší doby odstávek zařízení.

Centralizovaná správa položek zboží v systému Eplan
Cenově výhodná alternativa: ten, kdo ukládá a updatuje informace o použitých položkách zboží (tzv. artiklech) centrálně, odděleně od inženýrského prostředí, může nyní používat systém pro správu položek zboží (artiklů) od Eplan jako samostatný modul. CPM, Central Parts Management, je jednoduchou variantou samostatného systému správy položek zboží pro informační systém podniku. Data s informacemi o položkách zboží, která jsou do něj zadána nebo jsou v něm vytvořena, jsou dostupná všem uživatelům systému Eplan. Správa dat je díky tomu jednoduchá, cenově výhodná a přitom se všemi funkcemi, které jsou od ní vyžadovány.

Správa jazykových verzí
To, že Eplan je kompatibilní se systémem Unicode a navržený pro šestnáct světových jazyků, není nic nového. To, co je nové, je možnost mít v jednom projektu rozdílný zdrojový a zobrazovací jazyk. Zdrojový jazyk je jazyk, v němž jsou do projektu zadávána všechna data; obvykle je to mateřský jazyk konstruktérů. Zobrazovací jazyk je jazyk, v němž jsou zobrazovány všechny popisy ve schématech – jeden projekt s jedním zdrojovým jazykem může mít několik zobrazovacích jazyků. Zadávání textů a zacházení s překlady jsou transparentní a práce s jazykovými verzemi je mnohem jednodušší. Zásadní výhoda pro globální podnikání: z hlediska času i kvality.

Revisionmanagement EN.jpeg: Výkonný systém pro řízení změn v Eplan Platform 2.0 umožňuje označit různé druhy změn barvami a symboly.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP