www.modernitovarna.com
ARC INFORMATIQUE

Nový PcVue 10.0 : SCADA řešení pro zvýšení produktivity

Nová platforma PcVue 10.0, včetně Application Architect a Application Explorer, může uštetřit až 50% času potřebného pro vývoj celé aplikace. Oba nástroje jsou vhodné pro běžné uživatele i pro profesionální vývojaře. Pomocí těchto nástrojů lze provádět různé návrhy a jejich testování i běžnou údržbu a kompletní přenastavení.

Nový PcVue 10.0 : SCADA řešení pro zvýšení produktivity
V současné době je celková cena za dohledovou aplikaci určena nejen z licenčních poplatků, ale také časem potřebným pro vývoj. Aplikace se mění s časem, jsou přidávány nové funkce a různá vylepšení a proto se ktomu musí ještě připočítat cena za upgrade a údržbu celého systému. V tomto ohledu je software PcVue 10.0 zcela novým řešením. Poskytuje nejen vysoce výkoný nástroj pro snadný návrh, ale také obsahuje další nástroje pro údržbu, diagnostiku, objektově orientované modifikace, změny v konfiguraci, atd., a tím je docíleno velmi vysoké spolehlivosti.

Software PcVue 10.0 poprvé obsahuje i nástroj Application Explorer včetně všech funkcí pro konfiguraci jakýchkoli projektů. Je založen na ergonomických pravidlech pro systemové prostředí, díky čemuž lze PcVue používat ještě snadněji. Nástroj Application Explorer umožňuje využít stromové struktury a seznamů, víceúčelového rozhraní pro dokumenty, funkce kopírování/přesunutí/vyjmutí, intuitivní navigaci v celé aplikaci, talčítek zpět/další, různé možnosti zobrazení (ikony, seznamy, detaily, atd.) a samozřejmě také klavesové zkratky.

Application Architect je nový výkoný nástroj využívající víceúrovňového mechanismu pro tvorbu šablon a předávání komponent. Lze vytvářet znovupoužitelné objekty obsahující nejen grafiku, symboly a blokové diagramy, ale také nejvíce používané součásti konfigurace, jako jsou např. proměnné, alarmy a jejich asociace s různými akcemi (události, archivace, prahy, příkazy, skripty, atd.). Aplikace lze vytvářet v několika málo krocích. Prvním krokem je modelování, což obsahuje určení vstupních a výstupních proměnných, grafické reprezentace, atd. Dalším krokem je konfigurace, která zajišťuje identfikaci a určení běžných vlastností a rozdílů v celém procesu tvorby šablony. Dále je na řadě popis struktury procesů a realných objektů za určených podmínek (motor, dopravník, výrobní linka, chladiče, atd.). Nakonec se provádí fáze konečných úprav a přizpůsobení, kde nástroj Application Architect umožňuje vývojářům modifikovat celý proces.

Nástroje Application Explorer a Application Architect softwaru PcVue 10.0 doznaly vylepšení. Např. Smart Generator, kerý umožňuje automatické generování aplikace a import z externích zdrojů. Vývoj těchto funkcí souvissí s potřebou importovat data ze systémů LNS, Siemens STEP7, Yokogawa Stardom a také FactoryLink.

Platforma PcVue 10.0 byla mimo jiné vyvinuta na základě mezinárodních standardů : IEC 61850 a její variantou IEC 614000 a také IEC 60870-5-104. Standard 61850, který je integrován v platformě PcVue 10.0, definuje všechny objekty a pravidla nutná pro použití v rozvodnách. Obzvlášť byly standardizovány formáty souborů pro zajištění kompatibility ve fázi konfigurace. Norma IEC 60870-5-104 se používá pro hydroelektrické generování energie, elektro rozvodny, technologii budov, průmyslové aplikace, železnice, atd. To zahrnuje datové a komplexní služby jako např. duální řízení, kódování pozice přepínačů, řízení krátkých a dlouhých pulsů a také časové značení zdrojových dat.

Do platformy PcVue 10.0 bylo přidáno mnoho dalších vylepšení : nové funkce pro rozhraní BACnet, integrace nových ovladačů pro Ethernet společností Moxa a General Electric, nativní integrace SMS pro vylepšení správy aplikace, nové grafické řízení blokových diagramů, integrace nejnovějšího prostředí Windows Server 2008 R2, Windows 7 a WMware.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP