www.modernitovarna.com
FAULHABER GROUP

Pohony s pohybovým šroubem

Minimální odchylky stoupání pro maximální přesnost

Pohony s pohybovým šroubem
U rotačních pohonů se převod a optimální přizpůsobení krouticího momentu požadavkům úlohy realizuje zpravidla vhodně vybranou převodovkou. Pro převod rotačního pohybu na lineární s tlačnou nebo tažnou silou lze použít např. stejnosměrný mikromotor, bezkartáčový stejnosměrný servomotor nebo krokový motor v kombinaci s vysoce přesným pohybovým šroubem.

Použití kuličkových šroubů řady BS 22-1.5 umožňuje realizovat lineární pohyb s odchylkou dráhy max. 5 μm v celé délce pohybu. Kombinace motoru a dalšího příslušenství, jako jsou snímače polohy s vysokým rozlišením, s integrovaným systémem řízení pohybu nebo ovladačem pro krokové motory s možností mikrokrokování zaručuje nejvyšší přesnost, která ideální pro náročné úlohy polohování např. u optických filtrů, světlovodů, při nastavení čoček optických systémů nebo u mikroaktuátorů ve zdravotnické technice.

Mechanické připojení na motor se realizuje pomocí bezvůlové spojky vestavěné v mechanismu pohybového šroubu. Pro zvláštní úlohy jsou na vyžádání k dispozici četné modifikace, např. různé délky šroubů, varianty matic nebo speciální maziva.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP