www.modernitovarna.com
EPLAN

EPLAN Data Portal 2.0

Hlavní výhody nového portálu EPLAN Data Portal 2.0, který zahrnuje údaje o více než 120 000 zařízeních, jsou rychlost a jednoduchost vyhledávání. Uživatelé ocení přístup k nejnovějším aktuálním datům s údaji o zařízeních, která mohou být pomocí EPLAN Platform 2.0 rychle a snadno integrována do inženýrského prostředí.

EPLAN Data Portal 2.0
Po uvedení systému EPLAN Platform 2.0 byl nyní představen také EPLAN Data Portal 2.0. Uživatelé tohoto online portálu oceňují zejména časově úsporné funkce, které umožňují snadněji vybírat a používat data s údaji o zařízeních a komponentech. Významný přínos pro praxi slibuje též integrace dat s údaji o více zařízeních od mnoha výrobců. Novým členem portálu je Leuze Electronic, výrobce optoelektronických snímačů, který do portálu EPLAN integroval makra vybraných spínačů a bezpečnostních snímačů. Také firma Festo poskytla pro verzi 2.0 výběr pneumatických komponent.

Více výrobců - více dat

Na seznam nových výrobců v portálu EPLAN přibyla společnost Mitsubishi Electric a datové soubory jejích PLC a frekvenčních měničů. Firma Dehn + Söhne rozšířila v portálu svou nabídku ochran před bleskem a přepětím. Ale to není všechno: své datové soubory aktualizovala také společnost ABB a firma Phoenix Contact doplnila svůj už tak široký sortiment. Na veletrhu SPS/IPC/Drives představí své novinky v portálu také firma Blomberger: datové soubory jejích zařízení budou podporovat soubor funkcí EPLAN Electric P8 2.0. Další plány: v Norimberku má být oznámeno také přistoupení společnosti Endress+Hauser.

Funkce za funkcí
Kromě dat od výrobců zařízení se mohou uživatelé těšit i na mnoho nových funkcí portálu. Jedna z očekávaných novinek je «unikátní ID», tj. označení, které jednoznačně identifikuje druh zboží (artiklu) v portálu EPLAN Data Portal. Toto ID umožní aktualizovat data portálu i v případě, že se změní lokálně používané číselné označení zboží (číslo artiklu). A jestliže se pro to výrobce rozhodne, mohou být zařízení filtrována a zobrazována podle jejich regionální dostupnosti. Uživatelé mohou snadno a rychle vybrat zařízení relevantní pro jejich cílový trh a soustředit se na relevantní komponenty. Významnou předností je také optimalizované uživatelské rozhraní. Například nyní je možné vybrat údaje, které při zobrazení zůstanou skryté, a tím se výrazně zrychlí načítání stránek.

Rychlejší vyhledávání, snazší nalezení

Zobrazováním čísel zboží (artiklů) podle skupin výrobků včetně všech podskupin uvedených v katalogu výrobce se zlepšila transparentnost dat. To zjednodušilo výběr z obsáhlých katalogů: časově náročné listování stránkami je minulostí. Jinou významnou vlastností je seznam příslušenství určený pro uživatele, kteří používají optimalizovaný systém správy příslušenství ve verzi 2.0 datového portálu EPLAN. Další nové vlastnosti: automatický download maker, šablon funkcí, dat dílů, které jsou už zahrnuté v návrhu osazení výrobku, a údajů o životním cyklu předchozích a následných částí, takže data jsou vždy aktuální.

Rychle, snadno, pohodlně: způsob konfigurace

Dalším krokem ke zvýšení dostupnosti a využitelnosti CAE-datových souborů zařízení je integrace konfiguračních nástrojů specifických pro jednotlivé dodavatele přímo do portálu EPLAN Data Portal. V současné době probíhá projekt, kterého se účastní společnosti Rockwell Automation, Endress & Hauser a EPLAN a jehož cílem je vytvořit rozhraní mezi konfigurátorem zařízení od E&H a portálem EPLAN Data Portal. Inženýři jsou schopni za podpory konfigurátoru nastavit parametry vybraného zařízení E&H a potom funkcí drag & drop přetáhnout podrobná CAE-data přímo do projektové dokumentace - prostě geniální inženýring nejvyšší úrovně. Dalším technickým milníkem je integrace Rittal Therm. Všechny potřebné komponenty, sestavy a příslušenství lze jednoduše nakonfigurovat a potom umístit do prostorového modelu sestavy rozváděče.

EPLAN_Data_Portal_01.jpeg:
Verze 2.0 portálu EPLAN Data Portal obsahuje, kromě mnoha nových a zdokonalených funkcí, také datové soubory s údaji o výrobcích od společností Festo, ABB, Phoenix Contact, Endress+Hauser atd.

EPLAN_Data_Portal_PLC_navigator.jpeg
Příklad PLC Allen Bradley v portálu EPLAN Data Portal s pohledem do navigátoru PLC a dalšími pohledy v EPLANu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP