www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nová komunikační brána od HMS umožňuje připojit zařízení CAN k průmyslovým sítím

Společnost HMS Industrial Networks uvedla na trh novou komunikační bránu Anybus® Communicator CAN™, která umožňuje komunikaci mezi průmyslovými zařízeními s rozhraním CAN a průmyslovými komunikačními sítěmi, jako jsou Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT nebo CANopen.

Nová komunikační brána od HMS umožňuje připojit zařízení CAN k průmyslovým sítím
Úkolem brány Anybus Communicator CAN je umožnit výměnu dat mezi subsítěmi pracujícími s CAN a sítěmi vyšší úrovně, využívajícími provozní průmyslové sběrnice nebo Ethernet. Dovoluje začlenit do vysokorychlostních sítí průmyslových sběrnic nebo Ethernetu automatizační zařízení s pomalejším rozhraním CAN bez jakýchkoliv omezení na straně rychlejší sítě.

Okamžitá konektivita pro mnoho typů zařízení
V současné době mají různá zařízení, jako jsou pohony, snímače, akční členy, jednotky HMI, čtečky čárových kódů nebo RFID, vážicí zařízení atd., svoje vlastní proprietární protokoly. Anybus Communicator umožňuje komunikaci mezi těmito zařízeními a sítěmi vyšší úrovně, jako jsou Profibus, Profinet, DeviceNet, EtherNet/IP, EtherCAT nebo CANopen.
„Při návrhu tohoto komunikačního modulu jsme široce využívali zkušenosti uživatelů,“ říká Martin Falkman, vedoucí sekce komunikačních bran u společnosti HMS. „Modul lze konfigurovat pomocí nástroje Anybus Configuration Manager, což znamená, že uživatel může pomocí grafického rozhraní snadno a rychle, bez znalosti programování, vytvořit potřebný konvertor pro komunikační protokol. Zařízení velmi ocení zejména integrátoři systémů, jimž umožní snadno začlenit zařízení s CAN do vyšších komunikačních sítí.“

Ethernetový přepínač se dvěma porty
U většiny ethernetových verzí komunikátorů CAN je součástí dvouportový přepínač (switch), umožňující zapojení do sběrnicové topologie bez nutnosti používat externí switch. Latence signálu při průchodu bránou je do pěti milisekund. Na zařízení je poskytována tříletá záruka.

Více na: http://www.anybus.com/products/abccan.shtml

Co je Anybus Communicator Gateway?

Anybus Communicator jsou komunikační brány (gateways), které umožňují připojit v podstatě jakékoliv automatizační zařízení s rozhraním CAN nebo sériovým rozhraním RS-232/422/485 s proprietárním protokolem do komunikační sítě vybrané průmyslové provozní sběrnice nebo průmyslového Ethernetu. Modul zajišťuje inteligentní konverzi mezi protokolem zařízení a příslušnou průmyslovou komunikační sítí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP