www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nové moduly Anybus CompactCom pro připojení zařízení k BACnet/IP

Společnost HMS Industrial Networks uvedla na trh moduly Anybus® CompactCom™ pro BACnet/IP – síťové komunikační moduly, které mohou být vestavěny v klimatizačních jednotkách, čerpadlech topení, ventilátorech atd., aby jim umožnily komunikovat prostřednictvím sítě BACnet/IP.

Nové moduly Anybus CompactCom pro připojení zařízení k BACnet/IP
Nový člen typové řady Anybus CompactCom od společnosti HMS umožňuje připojit zařízení do BACnet/IP, komunikační sítě určené pro automatizaci technických zařízení budov a HVAC (Heating Ventilation AirConditioning) s nadějně se rozvíjejícím počtem instalací. Jestliže si výrobce uvedených zařízení vybere pro připojení k síti BACnet/IP modul Anybus CompactCom, ušetří až 70 % nákladů na vývoj ve srovnání se situací, kdy by si rozhraní pro BACnet/IP vyvíjel sám.
„Stejně jako v jiných odvětvích, i v automatizaci budov a HVAC se hovoří o migraci k průmyslovému Ethernetu a BACnet/IP se může stát v tomto oboru velmi silným hráčem,“ říká Leif Malmberg, vedoucí úseku Embedded Solutions firmy HMS. „Implementace Anybus CompactCom umožní výrobcům snadno připojit jejich zařízení k dalším devatenácti průmyslovým sítím – stačí vyměnit modul Anybus. To otevírá výrobcům zařízení nové možnosti a významně zvyšuje jejich šanci uspět na trhu.“

Dvouportový switch usnadňuje připojení k síti
Anybus CompactCom BACnet/IP obsahuje integrovaný dvouportový přepínač (switch), který umožňuje zařízení přímo připojit k síti se sběrnicovou topologií, bez nutnosti používat externí switch. To je funkce v současné době požadovaná mnoha uživateli.

Technické detaily
Modul Anybus CompactCom slouží v síti BACnet/IP jako server (B-ASC). Dodává se v krytu nebo bez něj a velikostí připomíná kartu Compact Flash.
Díky integrovaným webovým funkcím, jako jsou dynamické webové stránky, emailový server a server FTP, je možné získat on-line statistiku provozu, notifikační emaily a další informace o zařízení, k němuž je modul Anybus připojen. Například je možné odeslat email v případě, že zařízení potřebuje servisní zákrok.
Vestavěný dvouportový switch má ethernetové rozhraní full duplex 100 Mb/s s konektory RJ45.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP