www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nastává doba bezdrátové průmyslové komunikace

Nový bezdrátový komunikační most Anybus® Wireless Bridge od společnosti HMS obohacuje ethernetové komunikační systémy o bezdrátovou komunikaci: umožňuje, aby průmyslová zařízení s rozhraním pro Profinet, EtherNet/IP a Modbus TCP komunikovala bezdrátově.

Nastává doba bezdrátové průmyslové komunikace
Anybus Wireless Bridge od HMS uvádí průmyslový Ethernet do bezdrátového věku. Jak už název napovídá, jde o bezdrátový komunikační most (bridge), který spojuje dva body v síti průmyslového Ethernetu. Lze jej použít také pro připojení zařízení ke stávající bezdrátové infrastruktuře.

Řešení problémů systémových integrátorů
Anybus Wireless Bridge propojuje průmyslová zařízení a sítě bezdrátovým spojem, a tím usnadňuje život těm systémovým integrátorům a návrhářům sítí, kteří potřebují vytvořit komunikační spoj v nebezpečném prostředí, do obtížně dosažitelných míst nebo s mobilními zařízeními, kde nelze použít spojení kabelem. Anybus Wireless Bridge je kompatibilní s nejvýznamnějšími protokoly průmyslového Ethernetu, jako jsou Profinet, EtherNet/IP a Modbus TCP, a zajišťuje robustní a bezúdržbové bezdrátové spojení.
„Je zřejmé, že na trhu je poptávka po bezdrátové komunikaci v průmyslové kvalitě,“ říká Henrik Arleving, product line manažer pro dálkový dohled u HMS. „Bezdrátová komunikační technika je v současné době velmi spolehlivá a trh automatizační techniky ji stále více a více akceptuje. Anybus Wireless Bridge je jednoduché řešení složitých problémů v oblasti konektivity a je dalším krokem k tomu, aby průmyslová komunikace byla co nejjednodušší.“

Jak to funguje
Anybus Wireless Bridge umožňuje připojit zařízení s průmyslovým Ethernetem prostřednictvím bezdrátové komunikační techniky a tvoří komunikační most pro protokoly Profinet, EtherNet/IP, Modbus TCP apod. na vzdálenost až 400 m (ve volném prostoru).
Bezdrátový přenos je realizován prostřednictvím Bluetooth nebo WLAN. WLAN má větší přenosovou šířku vzhledem k většímu frekvenčnímu rozsahu přenášených signálů, zatímco Bluetooth je spolehlivější a odolnější proti rušení, protože signál Bluetooth přeskakuje mezi různými frekvencemi.

Čtěte více na http://www.anybus.com/products/wireless_bridge.shtml

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP