www.modernitovarna.com
EUCHNER

EKS Light FSA

EKS Light od společnosti EUCHNER je přístupový systém založený na transpondéru a obsahuje dvě komponenty : Elektronický klíč s RFID odpovídačem (transpondérem) a adaptér elektronického klíče s integrální čtecí jednotkou. Zařízení EKS Light bylo navrženo pro menší, decentralizované aplikace a to kvůli požadavku na spolehlivý přístup k jednotlivým strojům a současně i k celým systémům. Nová verze FSA zařízení EKS Light byla speciálně navržena tak, aby se zamezilo neoprávněným přístupům k daným systémům.

EKS Light FSA
Zařízení se velice snadno ovládá. Každý uživatel obdrží elektronický klíč EKS s určitými právy a autorizačním profilem. Tento klíč je potom zapotřebí ke každému přístupu k danému stroji, nebo systému vybaveného adaptérem EKS Light FSA. V případě, že je klíč adaptérém akceptován, je uživateli dovolen přístup k systému na základě určitých práv. Tato práva jsou dána autorizačním profilem.

Nová verze FSA zařízení EKS Light byla speciálně navržena tak, aby se zamezilo neoprávněným přístupům k daným systémům. Pro tyto účely bylo zařízení rozšířeno o tzv. výběr režimu. Uživateli jsou přidělena přístupová práva přes EKS a ten potom může zvolit vhodný pracovní režim, nebo obsluhovat konkrétní nabídky na dotykové obrazovce. Vycvičený personál může být autorizován k provádění velice kritických nastavení a k údržbě daného stroje.

Verze FSA nabízí přídavný spínaný polovodičový výstup určený pro bezpečné ukončení stroje. Pro tento účel musí být dále implementováno bezpečné vyhodnocení poruchy. Zařízení EKS Light FSA může být potom díky těmto vlastnostem implmentováno do aplikací podléhajících EN 13849-1 Kategorie 3. Stroj se uvede do bezpečného režimu vyjmutím elektronického klíče z adaptéru.

Jako ostatní adaptéry elektronických klíču EKS od společnosti EUCHNER byl typ EKS Light FSA navržen pro použití v průmyslových aplikacích. Zařízení má krytí IP67 a další významné vlastnosti, jako např. robustnost, kompaktní design a možnost umisťovat elektronický klíč během pracovní činnosti stroje.

Zařízení EKS light FSA bude k dispozici během léta 2011.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP