www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nový modul Anybus CompactCom Modbus TCP s integrovaným 2 portovým switchem

Nový 2 portový modul Anybus CompactCom pro Modbus TCP není jen tou nejrychlejší cestou pro zakomponování sběrnice Modbus TCP do zařízení v oblasti průmyslové automatizace, ale zároveň cestou k úspoře finančních prostředků za pořízení přídavných switchů. Nemalé prostředky lze ušetřit i za nákladné tažení strukturované kabelaže k externím swtichům.

Nový modul Anybus CompactCom Modbus TCP s integrovaným 2 portovým switchem
Nový člen v produktové řadě Anybus CompactCom zajišťuje posílení pozice společnosti HMS v oblasti vestavných produktů týkající se sběrnice Modbus TCP - jedné z nejpoužívanějších sběrnic průmyslového Ethernetu. Mnoho výrobců strojů, robotů a pohonů již vybavilo jejich zařízení jedno-portovou verzí komunikačního modulu Anybus CompactCom Modbus TCP, čímž získali přístup do sítě Modbus TCP (a zároveň možnost připojení k jedné z dalších 19 nabízených průmyslových sběrnic prostou změnou komunikačního modulu Anybus CompactCom).

Integrovaný switch šetří peníze a čas při návrhu průmyslové sběrnice
Nový 2-portový modul Anybus CompactCom Modbus TCP obsahuje integrovaný switch, což umožňuje vytvořit standardní sběrbicovou topologii (tzv. daisy chain) a vyhnout se tak použití přídavných switchů. Tím lze ušetřit finanční prostředky za drahé externí průmyslové switche. Zároveň se tím snížuje počet kabelů a tím pádem i nároky na údržbu celého systému.

„V současné době je na trhu velká poptávka na zařízení s integrovaným switchem”, říká Leif Malmberg, Product Line Manager z oddělení vestavných zařízení. „Trh se definitivně ubírá touto cestou a my jsme si jistí, že tato technologie přinese výrobcům a systémovým integratorům pracujících se sběrnicí Modbus TCP mnoho výhod.”

Technické informace
Modul Anybus CompactCom pracuje v síti Modbus TCP jako zařízení typu Slave. Dostupné jsou varianty s pouzdrem a nebo bez zapouzdření. Velikost modulu je srovnatelná s velikostí compact flash. Jádro modulu je založeno na vlastním mikroprocesrou NP30 vyvinutého společností HMS a má integrovaný vysokrychlostíní Ethernet kontroler, paměťi typu RAM a Flash. Tyto součásti zajišťují správný chod softwarového zásobníku Modbus TCP.

Díky integrovaným webovým funkcím (jako např. dynamické webové stránky, email a FTP) je možné dostávat online statistiky, emaily a další inforamce týkající se výkonu připojeného zařízení. Např. je možné dostat email v případě, že je nutné provést údržbu připojeného stroje.

Vestavěný switch má dva 100 Mbit/s full duplex porty s konektory RJ45.

Co je Anybus CompactCom?
Anybus je světově známou technologií pro převod průmyslových sběrnic. Anybus CompactCom je řada vestavných komunikačních modulů umožňujících komunikaci v daných průmyslových sítích. Moduly jsou vyměňovatelné, což znamená, že uživatel může snadno připojit zařízení k jakékoliv dostupné průmyslové síti. Anybus CompactCom pracuje se všemi známými průmyslovými sběrnicemi a Ethernetem, jako jsou např. Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, Ethernet/IP, EtherCAT a Modbus TCP.

Moduly Anybus CompactCom se využívají pro zprostředkování komunikace v inteligentních průmyslových zařízeních, jako jsou např. pohony, HMI, roboti, převodníky, přístroje a váhy. Zakomponováním modulu Anybus CompactCom do zařízení jednotlivých výrobců lze uspořit čas potřebný na vývoj vlastního komunikačního rozhraní a být tak na trhu včas. Zároveň lze uspořit až 70% finančních nákladů spojených s vlastním vývojem průmyslové sběrnice. Navíc zákazník získá možnost jednoduše změnit komunikační modul a připojit tak své zařízení k jiné dostupné průmyslové sběrnici.

Přečtěte si více na : http://www.anybus.com/products/products.asp?PID=458&ProductType=Anybus-CompactCom

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP