www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus X-gateway umožňuje zařízením CANopen komunikovat v síti Profinet

Společnost HMS Industrial Networks představuje nový, rychlý a snadný způsob, jak připojit automatizační prostředky s výstupem CANopen do sítě Profinet.

Anybus X-gateway umožňuje zařízením CANopen komunikovat v síti Profinet
Nová komunikační brána Anybus X-gateway CANopen od společnosti HMS Industrial Networks pomáhá integrátorům připojit již existující sítě CANopen do nově instalovaného komunikačního systému Profinet. Typickým příkladem použití jsou výrobní závody, kde je třeba stroje vybavené komunikačním systémem CANopen připojit do celopodnikového automatizačního systému, který bývá stále častěji založen na standardu Profinet.

Komunikační brány Anybus X-gateway se připevňují na lištu DIN a jsou napájené z průmyslového rozvodu 24 V. Převádějí data z PLC na straně Profinetu do zařízení s rozhraním CANopen, a naopak data ze zařízení CANopen do PLC v síti Profinetu.

Na straně sítě CANopen plní komunikační brána Anybus X-gateway funkci jednotky master. Její funkce mohou být konfigurovány jakýmkoliv vhodným konfigurátorem zařízení CANopen nebo nástrojem CCM od firmy HMS, což je flexibilní konfigurátor založený na Windows, se snadným ovládáním a optimalizovaný právě pro použití s produkty CANopen od HMS. Ke komunikační bráně může být připojeno až 126 jednotek slaves sítě CANopen a lze využít až 128 přijímajících a 128 vysílajících komunikačních objektů PDO.

Na straně sítě Profinet vystupuje komunikační brána Anybus X-gateway v roli IO zařízení a je dostupná ve dvou verzích: s jedním portem pro Profinet RT a dvěma porty pro Profinet IRT. Verze IRT je vyhovuje podmínkám Conformance Class C, včetně schopnosti pracovat v režimu isochronního reálného času. Komunikační brána ve verzi IRT má integrovaný dvouportový switch, umožňují instalaci v liniové topologii bez potřeby používat nákladný externí switch.
Rozhraní pro Profinet bylo navrženo na základě dlouhodobých zkušeností firmy HMS jako dodavatele komunikačních prostředků s rozhraním Profinet pro skupinu automobilových výrobců AIDA. HMS nabízí pro své zákazníky využívající Profinet kvalifikovanou podporu prostřednictvím svých akreditovaných kompetenčních center v Karlsruhe (SRN) a Chicagu (USA).
Nabídka komunikačních bran Anybus X-gateway obsahuje 250 osvědčených a robustních produktů se snadnou instalací, které umožňují realizovat v podstatě jakoukoliv kombinaci průmyslových komunikačních sítí. Podporováno je 17 různých standardů průmyslových sběrnic a Ethernetu, jako např. Profibus, DeviceNet, CANopen, CC-Link, EtherNet/IP a Profinet. Dohromady jde o nejflexibilnější nabídku průmyslových komunikačních bran na trhu.

Obrázky HMS: Anybus X-gateway spojuje sítě Profinet a CANopen.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP