www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Propojení EtherNet/IP a CANopen prostřednictvím komunikační brány Anybus® X-gateway™ CANopen

Společnost HMS Industrial Networks představila jednoduchý způsob, jak integrovat automatizační techniku s komunikačním rozhraním CANopen do sítí EtherNet/IP.

Propojení EtherNet/IP a CANopen prostřednictvím komunikační brány Anybus® X-gateway™ CANopen
Nová komunikační brána Anybus X-gateway CANopen od společnosti HMS Industrial Networks umožňuje systémovým integrátorům snadno přenášet I/O data mezi automatizačními zařízeními s rozhraním EtherNet/IP a CANopen. Zařízení je navrženo pro použití ve strojních zařízeních a linkách ve všech oborech průmyslové automatizace. Typické úlohy jsou např. komunikace mezi PLC od firem Rockwell Automation nebo Schneider Electric a pohony, snímači, akčními členy nebo měřicími zařízeními s rozhraním CANopen.

Konfigurovatelná komunikační brána ve štíhlém pouzdru se montuje na standardní lištu DIN a je napájena z průmyslového rozvodu 24 V. V síti EtherNet/IP funguje jako adaptér (slave) a v síti CANopen jako řídicí jednotka (master). Funkce jednotky master v síti CANopen se konfigurují flexibilním, snadno ovladatelným konfiguračním nástrojem, založeným na Windows, který je součástí dodávky produktu. Po té, co je do komunikační brány nahrána počáteční konfigurace, umožňuje transparentní přenos až 510bytových bloků vstupních dat a až 510 bytových bloků výstupních dat mezi sítěmi EtherNet/IP a CANopen. K bráně může být připojeno až 126 zařízení slave sítě CANopen a lze využívat celkem až 128 přijímacích a 128 vysílacích komunikačních objektů PDO. Na straně EtherNet/IP je brána vybavena integrovaným dvouportovým switchem, umožňujícím použití v liniové i sběrnicové topologii bez potřeby použít externí switch. To přináší systémovým integrátorům významné snížení nákladů na instalaci a údržbu.

Nová brána X-gateway kombinuje jednoduchost a všestrannost s průmyslovou robustností a komunikace se díky ní stává jednoduchou a spolehlivou.

Brány typové řady Anybus X-gateway CANopen podporují integraci a komunikaci prostřednictvím až deseti různých provozních sběrnic a protokolů průmyslového Ethernetu: kromě EtherNet/IP jsou to např. Profibus, DeviceNet, CANopen, EtherCAT, Modbus a Profinet. Všechny verze pracují stejným způsobem a představují flexibilní a přitom standardní řešení, jak propojit dvě průmyslové komunikační sítě. Brány X-gateway CANopen jsou součástí sortimentu bran X-gateway. Jsou na trhu už od roku 2004 a sortiment zahrnuje více než 300 typů komunikačních bran, umožňujících propojit téměř každou kombinaci dvou průmyslových komunikačních sítí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP