www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Nejrychlejší cesta k PROFIenergy

Společnost HMS se připojuje k ’zelené průmyslové iniciativě’ výrobců automobilů. Vyvinula totiž vestavný komunikační modul Anybus-CompactCom Profinet IO s podporou PROFIenergy.

Nejrychlejší cesta k PROFIenergy
Společnost HMS Industrial Networks vydala novou verzi komunikačního modulu Profinet s integrovaným profilem PROFIenergy server. Podporou tohoto profilu se společnost HMS připojuje ke skupině AIDA (Audi, BMW, Daimler, Porsche a Volkswagen), která se snaží redukovat spotřebu elektrické energie výrobních hal automobilů. Nový modul poskytuje výrobcům průmyslových zařízení tu nejrychlejší a nejsnadnější cestu k integraci funkce řízení energie (vzhledem ke standardu PROFIenergy) do jejich zařízení. Díky stndardizovaným PROFIenergy příkazům může řídící systém v době odstávky a nečinnosti snadno přepnout celý komplex zařízení od různých výrobců do úsporného režimu. Tímto lze ušetřit až 40% elektrické energie potřebnou pro výrobní processy a zároveň se tím zredukují emise CO2.

PROFIenergy server je implementován ve firmwaru komunikačního modulu Anybus-CompactCom Profinet IO. Modul pracuje jako Profinet IO Device v souladu s doporučením class B v síti Profinet a je vybaven rychlým 2-portovým switchem, díky čemuž lze ušetřit za koupi externích switchů. Integrovaný profil se stará o příkazy a parametry PROFIenergy serveru a zároveň poskytuje standardizované hardwarové a softwarové rozhraní vůči elektronice průmyslových zařízení. Tímto lze minimalizovat snahu potřebnou pro vývoj rozhraní a splnění standardu PROFIenergy.

Pokud zákazník jednou integruje modul Anybus-CompactCom Profinet IO s podporou PROFIenergy serveru do svého zařízení, získá tím automaticky přístup ke všem hlavním průmyslovým sběrnicím. Modul totiž patří do rodiny Anybus-CompactCom, což je soubor výměných plugin modulů s podporou různých průmyslových sběrnic. Jedná se o nejflexibilnější a cenově výhodné řešení pro připojení zařízení ke všem nejpoužívanějším průmyslovým sběrnicím a průmyslového Ethernetu (Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, EtherCAT, Modbus-TCP a Sercos III). Moduly CompactCom se využívají zejména jako komunikační rozhraní pro různé typy zařízení, jako jsou např. pohony, HMI, roboti, převodníky, střídače, stroje a nebo váhy.

Modul Anybus-CompactCom je osazen v malém krytu o velikosti compact-flash. Jádrem modulu je mikroprocesor NP30 společnosti HMS s integrovaným kontrolerem, pamětí RAM a flash pamětí pro Ethernet/IP stack. Vestavěný 2-portový switch poskytuje full-duplexní 100Mbit/s komunikaci a má standardní RJ-45 konektory.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP