www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Typová řada CANopen X-gateway

Nová typová řada komunikačních bran Anybus X-gateway spojuje sítě CANopen s komunikačními sítěmi deseti dalších provozních sběrnic a průmyslového Ethernetu.

Typová řada CANopen X-gateway
Na veletrhu SPS/IPC/Drives v Norimberku (Německo) představí společnost HMS Industrial Networks významné rozšíření typové řady komunikačních bran X-gateway: deset zcela nových komunikačních bran v provedení s malým pouzdrem slim-line, které slouží jako jednotky master v sítích s protokolem CANopen. Tyto nové, výkonné komunikační brány CANopen X-gateway umožňují zařízením, která jsou v sítích CANopen zapojena jako jednotky slave, komunikovat i se zařízeními v sítích jiných průmyslových sběrnic nebo průmyslového Ethernetu. Typová řada CANopen X-Gateway obsahuje komunikační brány pro všechny nejznámější a nejpoužívanější průmyslové provozní sběrnice, jako jsou Profibus, DeviceNet, Modbus či ControlNet, stejně jako pro běžné varianty průmyslového Ethernetu, jako Profinet, EtherNet/IP, EtherCAT a Modbus/TCP. Typickou oblastí uplatnění jsou úlohy, kdy je třeba subsítě CANopen začlenit do vyšších komunikačních sítí. Cílové segmenty trhu jsou výroba strojů a strojních zařízení, doprava, infrastruktura, zdravotnická technika, distribuční sítě všech druhů energie a řídicí technika pro zařízení na výrobu energie z obnovitelných zdrojů.

Komunikační brány CANopen X-Gateways jsou zařízení z kategorie slim-line, to znamená, že jsou vestavěné do malého plastového pouzdra, určené pro montáž na lištu DIN a napájené 24 V. Jsou založené na již osvědčených komunikačních modulech Anybus a plní úlohu inteligentní vazby mezi dvěma komunikačními sítěmi. Na straně CANopen mají vždy funkci jednotky master (manager), zatímco v druhé komunikační síti fungují jako slaves (servers). Obsahují procesor HMS NP30 a mají certifikát sdružení CiA (CAN in Automation) osvědčující plnou shodu se standardem DS 301 v. 4.0.2.

Pro konfiguraci rozhraní CANopen master lze použít jakýkoliv standardní konfigurační nástroj pro CANopen. Rozhraní slave pro druhou sběrnici nebo Ethernet se konfiguruje pomocí standardních souborů popisu zařízení GSD/EDS a standardními inženýrskými nástroji používanými např. pro konfiguraci PLC. Není vyžadováno žádné programování. Přenos všech I/O dat mezi oběma sítěmi je zcela transparentní: I/O data z průmyslové sběrnice nebo Ethernetu jsou namapována do PDO (Process Data Object) v CANopen a naopak.

Komunikační brány Anybus X-gateway lze snadno začlenit o jakéhokoliv automatizačního systému a zaručují tok informací mezi CANopen a deseti dalšími typy sítí provozních sběrnic nebo Ethernetu. V důsledku toho, že kombinují velkou spolehlivost s flexibilitou, se staly nepostradatelným nástrojem pro integrátory systémů a provozní operátory ve všech oblastech průmyslu.

Nové komunikační brány pro CANopen rozšířily skupinu bran Anybus X-gateway, která nyní čítá více než dvě stovky různých individuálně přizpůsobitelných bran pro téměř libovolnou kombinaci sítí provozních sběrnic a průmyslového Ethernetu. Všechny typy pracují obdobným způsobem a představují flexibilní a přitom standardní způsob, jak propojit dvě průmyslové komunikační sítě.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP