www.modernitovarna.com
EPLAN

EPLAN Electric P8 2.0

Nová platforma EPLAN 2.0 poskytuje větší projektovou stabilitu, funkčnost a rychlost, a to díky implementaci nových vlastností, jako např. aktivní ochrana zařízení, kanálově orientovaný PLC návrh, bodové spoje a vylepšené grafické funkce. V průběhu vývoje bylo zvažováno více než 1000 poznámek obdržených přímo od uživatelů.

EPLAN Electric P8 2.0
Verze 2.0 povyšuje obor elektro inženýrství na další úroveň. Použitím této platformy lze ušteřit mnoho času, peněz a získat podporu v oblastech inženýringu, procesní automatizace, konstrukce a produkce.
V platformě EPLAN Electric P8 2.0 není možné mazat údaje. Toho se využívá pro návrh zařízení, která mají být ochráněna vůči jakýmkoli změnám v konfiguraci. Dříve bylo možné nechtěně změnit či dokonce smazat určité položky. Pomocí nové funkce „ochrana zařízení“ jsou údaje ponechány v paměti i přesto, že dojde k vymazání. Stejná funkce je využita i v makrech : funkce „ochrana zařízení“ si pamatuje komponenty i přestože jejich jednotlivé části ještě nebyly graficky umístěny do maker. Tímto docílíme prevence před nepříjemným překvapením v předplánovací fázi. Aktivní ochrana dat v projektu je volně definovatelná v části definic platfromy EPLAN. Tím je zajištěna transparentnost rozsáhlé dokumentace a zároveň vytvořen základ pro standardizovaný a účinný návrh. Na konci procesu je nutné provést výstupní kontrolu a eliminovat tak chybné příkazy, apod.

Adresy jsou nyní řízeny centrálně pomocí identifikátorů – ba i dokonce při návrhu PLC (řídících systémů), které dnes nacházíme ve všech autmoatizačních konceptech. Graficky, či strojově orientované pracovní metody, lze také provést kanálově orientovaným způsobem. To umožňuje snadno sledovat rozsáhlé projekty. Můžeme zde vidět podobnost současným „high-endovým“ návrhovým metodám. Pomocí nového PLC panelu lze jednoduše volit mezi komponentami. Tvorba návrhu a dokumentace je velice jednoduchá a provádí se přiřazením ve schématu. Náhled PLC komponenty můžeme kdykoli změnit.

Dalším významným rysem je nový přídavný modul „síťového spojování“. V platformě EPLAN Electric P8 budete schopni detailně definovat propojení v síti na databázové úrovni, a to bez ohledu na grafickou reprezentaci. Ve schématu se zobrazují logické bodové spoje namísto cílových spojů. Použitím této nové pracovní metody získáte jasný přehled ve schématu a nejjednoduší možné odkazy (tzv. production links). Výhodou této platformy je také možnost využití obou pracovních metod, jak metodu „síťového spojování“, tak metodu „cílového spojování“, v daném projektu.

Tato nová platforma nabízí další grafické funkce. Rozšířené CAD funkce v oblasti volného zpracování grafiky garantují jasnou specifikaci údajů. Funkce ořezání a zkosení a stejně tak i kolmý a tangenciální návrh nám pomůže při návrhu projektu a zejména při zadávání příkazů. Grafické objekty a souřadnice XY lze nyní zadat přímo programem EPLAN Electric P8. Uživatelé tak mohou rychle vytvořit operátorský panel a okrajové nabídky – a to se všemi informacemi potřebnými pro bezproblémový návrh.

Nová funkce full-textového vyhledávání umožňuje vyhledávat slovní spojení a odfiltrovat tak nepotřebné nabídky. Návrh je také urychlen na úrovni zařízení, full-textový filtr je totiž integrovaný do hlavního panelu, což velice usnadňuje práci s jednotlivými částmi programu. Mini-nabídky a detailní ikony pro jednotlivé nabídky umožňují intuitivní zacházení s programem jak pro běžného, tak pro zkušeného uživatele.

Práce v Platformě EPLAN je velice praktická a vede k větší stabilitě při návrhu daného projektu – obzvláště díky novému příkazovému aparátu. Systém automaticky kontroluje vstupní data, a proto je kvalita dokumentace na vysoké úrovni.

Obrázky:
protected_device_EN.jpeg : pomocí aktivní ochrany konfigurace a zařízení lze v programu EPLAN Electric P8 předcházet nechtěným změnám a garantovat správnou dokumentaci
netbased_wiring_EN.jpeg : ve schématu, v rámci sítě lze nyní definovat logické bodové spoje na databázové úrovni

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP