www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Komunikační brány řady Anybus® Communicator™ podporují také sériový protokol Rockwell DF1

Komunikační brány Anybus Communicator jsou nyní schopné začlenit průmyslová zařízení s protokolem DF1 od společnosti Rockwell Automation do sítí provozních sběrnic a průmyslového Ethernetu!

Komunikační brány řady Anybus® Communicator™ podporují také sériový protokol Rockwell DF1
Společnost HMS doplnila do všech typů komunikačních bran (gateways) řady Anybus Communicator podporu protokolu DF1. Díky tomu může uživatel vytvořit přímé spojení mezi průmyslovými zařízeními, která podporují DF1, a většinou běžných komunikačních sítí provozních sběrnic a průmyslového Ethernetu, které se v současných automatizovaných systémech používají. Protokol DF1 podporují mezi jinými např. programovatelné automaty PLC-5, SLC-500 a MicroLogix od společnosti Rockwell Automation (Allen Bradley). Anybus Communicator umožňuje převod protokolu DF1 na čtrnáct různých protokolů sběrnic, např. DeviceNet, EtherNet/IP, ControlNet, Modbus/TCP, Profibus-DP, ProfiNet a CANopen, a je tak výkonným nástrojem pro každého, kdo potřebuje integrovat zařízení s DF1 do komunikačních sítí s jinou architekturou.

Podporu protokolu DF1 zajišťuje softwarový nástroj ABC Config Tool od společnosti HMS, který je k branám Anybus Communicator dodáván zdarma. K připojení zařízení s DF1 k bráně Anybus Communicator se nevyžadují žádné speciální znalosti programování, nákladné úpravy hardwaru ani funkční bloky pro PLC – spojení mezi DF1 a průmyslovou komunikační sítí je realizováno jednoduchou konfigurační procedurou v ABC Config Tool.

Navíc, díky možnosti volby mezi sériovými rozhraními RS-232/422/485, si může uživatel vybrat, zda chce ke komunikační bráně připojit jedno zařízení využívající protokol DF1 nebo několik. Připojení zařízení, jako jsou čtečky identifikačních kódů (optické, RFID), váhy, pohony či spouštěče motorů od různých dodavatelů, je tak velmi flexibilní.

Komunikační brány Anybus Communicator mají na trhu velmi dobré postavení, osvědčily se v provozu a spoléhají se na ně mnozí přední výrobci programovatelných automatů, včetně firem Allen Bradley/Rockwell Automation, Siemens, Schneider Electric, Mitsubishi Electric, ABB, Omron, Hitachi, Beckhoff, Phoenix Contact a Bosch Rexroth, stejně jako systémoví integrátoři i koncoví zákazníci z celého světa.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP