www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Fotoelektrické snímače řady ML100

Řada snímačů ML100 zahrnuje kompletní nabídku uživatelsky jednoduchých miniaturních fotoelektrických snímačů vhodných pro úlohy, kde se požaduje velká snímací vzdálenost a vysoká spolehlivost. Vzhledem k malým rozměrům jsou snímače vhodné i do velmi stísněných míst, kde je nutné zajistit maximální funkčnost na minimálním prostoru.

Fotoelektrické snímače řady ML100
Tyto fotoelektrické snímače se vyznačují vynikajícími optickými vlastnostmi a dlouhodobou stabilitou. Díky těmto vlastnostem jsou na trhu výjimečné. Snímače mají velmi dobrý objektiv a jako zdroj světla jsou použity LED PowerBeam, které zaručují vynikající viditelnost červené stopy světelného paprsku, umožňující bezproblémové nastavení snímače dokonce i při použití miniaturních odražečů. Výkonný zdroj světla a malá divergence světelného paprsku významně přispívají ke spolehlivosti senzorů. Degradace vlastností snímače v čase je velmi pomalá, takže intervaly mezi údržbou jsou dlouhé a dodatečné nastavování snímačů metodou teach-in v podstatě není třeba.

Velikost nastavovací světelné stopy u snímačů se zdrojem světla PowerBeam je pečlivě přizpůsobena specifikům úlohy a měřicímu principu. U snímačů ML100-8-H, pracujících v difúzním módu s potlačením vlivu pozadí, jež jsou určeny pro krátké snímací vzdálenosti, je světelná stopa velmi malá a ostrá. To umožňuje snadné nastavení, dobrou přesnost spínání a spolehlivou detekci velmi tmavých předmětů. Snímače ML100-55 mají dobře viditelnou, velkou světelnou stopu pro snadné nastavení, větší detekční vzdálenost a stabilitu. Pro montáž jsou do těla přístroje vsazeny kovové vložky se závitem. Díky tomu je závit trvanlivější a snímač může být přišroubován větším utahovacím momentem.

Během provozu se miniaturní snímače ML100 vyznačují velmi malou spotřebou, necitlivostí k okolnímu osvětlení a ochranou proti vzájemnému rušení. Vysoce svítivé a jasně viditelné indikační LED poskytují detailní informace o provozním stavu a stavu výstupů snímače. LED indikující stav snímače jsou dobře viditelné ze všech stran a poskytují srozumitelnou informaci o jeho provozu: zelená LED indikuje, že napájení je v pořádku (power on) a žlutá, že je snímač v činnosti.

Vysoký stupeň krytí (IP67), necitlivost k rušivým odrazům, odolnost proti vibracím a rozsah pracovních teplot -30 až + 60 °C otevírají těmto snímačům cestu k mnoha aplikacím v průmyslové automatizaci.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP