www.modernitovarna.com
ARC INFORMATIQUE

V novém datovém centru TelecityGroup France byl nainstalován systém PcVue 9.0

Společnost ETDE, systémový integrátor, si pro projekt dohledu nad distribucí energie a provozem klimatizace v novém datovém centru firmy TelecityGroup v Paříži vybrala systém PcVue 9.0 od firmy ARC Informatique. Určujícími faktory výběru byly otevřenost systému a jednoduchá hierarchická struktura komunikační architektury. PcVue může, jako součást souboru svých funkcí, vytvářet přehledy o spotřebě energie každého ze serverů provozovaných zákazníky společnosti TelecityGroup.

V novém datovém centru TelecityGroup France byl nainstalován systém PcVue 9.0
Společnost TelecityGroup, sídlící v Londýně, je přední evropský operátor nezávislých datových center. Společnost navrhuje, vyvíjí a spravuje vysoce bezpečná datová centra s rozsáhlými možnostmi připojení k internetu, kam mohou zákazníci umístit svou technickou, webovou a informační infrastrukturu. TelecityGroup spravuje 23 datových center v nejvýznamnějších evropských podnikatelských střediscích.

Nová budova společnosti TelecityGroup s názvem Condorcet, jež byla postavena v Paříži, nabízí zákazníkům na ploše celkem 3 400 m2 perfektní řešení problému, kam umístit jejich kritickou infrastrukturu. Tato budova byla v soutěži Data Centre Europe Awards 2010 oceněna jako nejlepší evropské datové centrum. Při návrhu byly respektovány požadavky mezinárodních norem ISO 27001:2005 o informační bezpečnosti a ISO 14001:2004 o environmentálním managementu. Při projektování budovy byly uplatněny principy energeticky efektivního provozu spolu se sofistikovanou regulací klimatizace a chlazení, která omezuje spotřebu elektrické energie. Široké možnosti internetové konektivity zde umístěných serverů jsou navíc posíleny připojením na centra PaNAP (Paris Network Access Point) a SFINX, zajišťujícím vysokou kvalitu tuzemského i mezinárodního peeringu.

V budově je umístěno dohlížecí centrum NOC (Network Operations Centre), v němž je instalována dispečerská stěna s dvanácti 52" monitory. Šest z nich je vyhrazeno pro videodohled a bezpečnostní systém, jeden pro protipožární systém, tři pro aplikace provozu systémů, jeden pro lokální distribuční systém elektřiny a jeden pro dohled nad provozem klimatizace. Poslední dva jmenované monitory jsou napojeny na pracovní stanice s PcVue. Pracovní stanice mají ovšem po třech monitorech: jeden je součástí zmíněné dispečerské stěny, jeden je určen pro detailní zobrazení informací o systému a třetí je vzdálený monitor pro aplikaci PC Security a zobrazuje obecné schéma technologie.

„K výběru PcVue nás vedly dva hlavní důvody. Za prvé, chtěli jsme našemu zákazníkovi, společnosti TelecityGroup, nabídnout otevřený systém, kompatibilní s různými protokoly, který mu umožní držet krok s rozvojem uplatnění nových standardů na trhu, a bude bez problémů spolupracovat se systémy řízení technických zařízení budov a PLC. Druhý důvod byl, že PcVue má jen dva body konverze protokolů. Data jsou načítána bezprostředně přes LON nebo prostřednictvím komunikační brány protokolem Modbus a přístup k PLC je následně přímo ze sítě protokolu IP. Architektura s tak jednoduchou hierarchií je předpokladem pro velkou spolehlivost a umožňuje rychlé zpracování dat. Jiné systémy dostupné na trhu mají až čtyři různé úrovně konverze dat, než jsou data uložena do databáze typu SQL,“ vysvětluje Hélene Gaury z firmy ETDE.

Pokud jde o distribuci elektřiny, PcVue monitoruje systém od transformátorů k jednotkám UPS, rozváděčům a elektroměrům u každého serverové sekce. Co se týká klimatizace, PCVue dohlíží na celý obvod od chladicích jednotek po ventilátory, zařízení na střeše budovy i skříňové klimatizační jednotky v místnostech se servery.

Systém DreamReport, nedílná součást systému PcVue od společnosti ARC Informatique, umožňuje společnosti TelecityGroup vytvářet průběžně přehledy o činnosti systému, a zvláště o spotřebě energie jednotlivými zákazníky.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP