www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Společnost HMS doplnila řadu výrobků Anybus® CompactCom™ o modul CompoNet™

Nový vestavný komunikační modul zjednodušuje vývojové práce, o 70 % zkracuje dobu potřebnou pro uvedení zařízení na trh a minimalizuje vývojová rizika.

Společnost HMS doplnila řadu výrobků Anybus® CompactCom™ o modul CompoNet™
Společnost HMS Industrial Networks uvedla na trh vestavný komunikační modul pro CompoNet, který se tak stal nejmladším členem řady Anybus CompactCom (Anybus-CC). Uvedením modulu pro CompoNet zkompletovala společnost HMS svou nabídku modulů podporujících protokoly CIP™ (Common Industrial Protocol).

Nový komunikační modul Anybus-CC dává konstruktérům zařízení možnost snadno a rychle připojit automatizační komponenty k síti CompoNet™. Řešení je okamžitě připraveno k použití, zkracuje dobu potřebnou pro uvedení zařízení na trh o až 70 % a omezuje vývojová rizika. Anybus-CC je řada vyměnitelných plug-in komunikačních modulů podporujících 18 různých průmyslových sběrnic a protokolů průmyslového Ethernetu. Všechny moduly jsou v bezpečném krytu a velikostí odpovídají kartě Compact Flash. Základem je mikroprocesor NP30 od společnosti HMS. Hardwarové i softwarové aplikační rozhraní modulu Anybus-CC pro CompoNet je stejné jako u všech ostatních modulů Anybus-CC, to znamená, že nový modul je plně zaměnitelný s jakýmkoliv jiným aktivním modulem Anybus-CC.

CompoNet™ je protokol vhodný pro řízení strojů s relativně malým objemem dat přenášených v komunikační síti, avšak s velkými požadavky na rychlost. Jeho součástí jsou síťové služby CIP™ k připojení na podnikový nebo celofiremní řídicí a informační systém. Jako součást CIP (dále DeviceNet™, ControlNet™ a EtherNet/IP™) CompoNet splňuje požadavky na aplikace, kde se používá velké množství jednoduchých snímačů a akčních členů, jež spolu musí velmi rychle komunikovat, poskytuje nástroje pro jejich konfiguraci a kombinuje to s jednoduchým návrhem sítě, snadným nastavením a velkou spolehlivostí: vše v jedné síti.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP