www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Dvouportový plug-in modul pro EtherNet/IP

Nový modul pro EtherNet/IP s integrovaným svitchem omezuje náklady na infrastrukturu a potřebu instalovat externí switche.

Dvouportový plug-in modul pro EtherNet/IP
Společnost HMS Industrial Networks rozšířila řadu modulů Anybus-CC o dvouportový komunikační modul pro EtherNet/IP s integrovaným switchem. Nový člen řady plug-in modulů Anybus-CC od HMS doplňuje její sortiment vyměnitelných připojovacích modulů pro průmyslový Ethernet a většinu významných průmyslových sběrnic, včetně sběrnic Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, EtherCAT a Modbus-TCP. Moduly Anybus-CC se používají jako komunikační rozhraní inteligentních automatizačních zařízení, např. pohonů, jednotek HMI, robotů, měničů, snímačů nebo průmyslových vah.

Nová dvouportová verze modulu umožňuje vytvářet komunikační systémy reálného času založené na protokolu EtherNet/IP se sběrnicovou nebo kruhovou topologií. Představuje jednoduché řešení, jak připojit jakékoliv automatizační zařízení s integrovaným slotem Anybus-CC k jakémukoliv PLC s podporou protokolu EtherNet/IP a eliminuje potřebu instalace nákladných externích switchů. Kromě protokolu EtherNet/IP podporuje modul rozhraní pro úplný socket TCP/UDP-IP, který může být využit pro implementaci specifických aplikačních protokolů, jako je Modbus-TCP.

Jiným význačným rysem tohoto modulu je podpora síťového protokolu DLR (Device Level Ring). DLR posiluje odolnost komunikační sítě na úrovni zařízení a umožňuje tak optimalizovat provoz strojů a zařízení. Když DLR detekuje přerušení kruhu, umožní najít alternativní směrování dat a pomáhá tak obnovit komunikaci. Modul má navíc funkce potřebné pro systémy průmyslových IT, jako jsou vestavný webový server, FTP server a e-mailový klient.

Moduly Anybus-CC jsou zásuvné moduly velikosti kompaktní flash karty. Základem modulů HMS je mikroprocesor NP30 s integrovaným řadičem pro Fast Ethernet a paměťmi RAM a flash pro softwarový stack zařízení EtherNet/IP. Vestavěný dvouportový switch má dvě rozhraní pro full-duplex Ethernet 100 Mb/s s konektory RJ45.

Všechny členy řady Anybus-CC jsou zaměnitelné a poskytují výrobcům zařízení jednoduchý a efektivní způsob, jak při jednotném konstrukčním uspořádání připojit inteligentní automatizační zařízení ke všem významným průmyslovým sběrnicím a průmyslovému Ethernetu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP