www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Komunikační brány pro Profinet s vestavěnými dvouportovými přepínači

Společnost HMS rozšířila svou nabídku o tři nové verze komunikačních bran, které umožňují snadno integrovat existující sítě provozních sběrnic s novými komunikačními systémy se sběrnicovou topologií, založenými na standardu Profinet.

Komunikační brány pro Profinet s vestavěnými dvouportovými přepínači
Společnost HMS uvedla na trh tři nové verze komunikačních bran řady Anybus X-gateway s rozhraním pro Profinet IRT a dvouportovými komunikačními přepínači. Nové komunikační brány pomáhají snižovat náklady na integraci systémů tím, že umožňují snadno začlenit existující sítě provozních sběrnic Profibus, Interbus nebo CANopen do segmentů sítě Profinet se sběrnicovou topologií. Komunikační brány X-gateway představují transparentní spojení pro až 240 bajtů vstupně-výstupních signálů mezi dvěma různými komunikačními sítěmi. Typické příklady použití lze najít v automobilovém průmyslu, kde je stále častěji třeba integrovat jednotlivá zařízení a výrobní linky řízené klasickými provozními sběrnicemi do nové komunikační sítě využívající standard Profinet, jež zahrnuje celý výrobní podnik.

Tyto tři nové komunikační brány X-gateway byly zkonstruovány s ohledem na specifické potřeby zejména evropského automobilového průmyslu, kde stávající komunikační sítě založené na sběrnicích Profibus, Interbus apod. začínají být poznenáhlu nahrazovány sítěmi využívajícími protokol Profinet. Díky dvouportovým přepínačům mohou být komunikační brány X-gateway přímo použity v sítích s liniovou topologií. To snižuje náklady na budování komunikační infrastruktury, protože nejsou třeba žádné externí přepínače.

Brány X-gateway mají rozhraní Profinet IO s funkcí IRT (Isynchronous Real-Time), vestavěný dvouportový přepínač umožňující komunikaci v reálném čase, funkci správy komunikační sítě Profinet a funkci zajišťující redundanci podle specifikace třídy C standardu Profinet. Komunikační brány plní v síti Profinet IO funkci zařízení slave a jejich rozhraní využívá osvědčený modul ERTEC-200 od firmy Siemens.
Typová řada komunikačních bran Anybus X-gateway zahrnuje 180 různých verzí zařízení, pomocí nichž lze propojit všechny běžné provozní sběrnice, jako jsou Profibus, DeviceNet a CANopen, stejně jako tyto klasické provozní sběrnice propojit s novými sítěmi průmyslového Ethernetu, jako jsou Profinet, EtherNet/IP, Modbus-TCP a EtherCAT. Komunikační brány X-gateway jsou samostatná zařízení určená k montáži na lištu DIN. Po připojení k napájení jsou brány okamžitě připraveny přenášet data mezi dvěma komunikačními sítěmi. Konfigurace zabere jen pár minut a nevyžaduje žádné znalosti programování ani speciální software nebo hardware. Přenos I/O dat mezi oběma komunikačními sítěmi je naprosto transparentní. Objem dat se nastavuje pomocí jednoduchého dialogového okna v průběhu konfigurace brány.

Komunikační brány Anybus X-gateway mohou být snadno integrovány do systémů průmyslové automatizace a zaručují bezproblémový tok informací mezi různými komunikačními sítěmi. K jejich význačným rysům patří vysoká spolehlivost a flexibilita. Díky těmto vlastnostem jsou uvedené komunikační brány nepostradatelné pro integrátory systémů i provozní operátory.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP