www.modernitovarna.com
EMCO GmbH

UMILL 750: simultánní pětiosé obrábění na nejvyšší úrovni

Jako logický důsledek úspěchu frézovacích center Umill 1800 a Umill 1500 na trhu nyní společnost EMCO rozšiřuje svůj sortiment o nový stroj Umill 750 – o délce osy X = 750 mm. Vertikální frézky pro simultánní pětiosé obrábění umožňují při kompaktní konstrukci a malých požadavcích na instalační plochu obrábět i velké polotovary. Použití komponent vyráběných v Evropě zaručuje uživatelům nejvyšší přesnost a kvalitu povrchu.

UMILL 750: simultánní pětiosé obrábění na nejvyšší úrovni
Vertikální frézovací centrum pro simultánní pětiosé obrábění

Hallein – Taxach, Rakousko Společnost EMCO s využitím znalostí a zkušeností svých italských zastoupení uvedla na trh řadu frézovacích center UMILL. Dalším krokem k doplnění výrobní řady pětiosých frézovacích center je kompaktní pětiosá vertikální frézka UMILL 750, která umožňuje vysoce přesné simultánní pětiosé obrábění na jedno upnutí. Je vybavena nejnovější řídicí technikou a vyznačuje se chytrou architekturou konstrukce. A to vše při excelentním poměru ceny k výkonu.

Konstrukce stroje je tvořena optimální kombinací litiny a svařované oceli při zajištění maximální stability a tepelné symetrie. Velké posuvy, v ose X 750 mm, v ose Y 610 mm a v ose Z 500 mm, s válečkovými vedeními 45 mm v osách X a Y a s přímo poháněnou osou Z umožňují frézovat polotovary s maximálními rozměry 530 x 530 x 417 mm s nejrůznější sériovostí. Jinou pozitivní vlastností je velká tuhost, díky níž je možné dosáhnout optimální přesnosti a výborné kvality povrchu obrobku. Všechny osy mají pro dosažení perfektních výsledků přímý měřicí systém. Díky čelnímu suportu, který se pro stůl dodává jako standard, je možné bez ztráty výkonu obrábět polotovary o hmotnosti až 400 kg.

Základní konfigurace nové frézky UMILL 750 zahrnuje vodou chlazený motor vřetene s maximální rychlostí až 15 000 otáček za minutu.

Přestože má frézka dlouhé pojezdy, konstrukce stroje je kompaktní a ergonomická. Díky zásobníku pro čtyřicet nástrojů mohou být i složité operace obrábění realizovány jednoduše a efektivně. Uživatel navíc může volitelně zvětšit zásobník na kapacitu šedesáti nástrojů a další velikosti zásobníků lze dodat na vyžádání.

Pro tuto verzi vřetene jsou dostupné upínače nástrojů podle HSK-A63. Velké dveře krytu stroje usnadňují vkládání polotovarů. Na pravé straně může být stroj navíc volitelně vybaven automatickými dveřmi pro integraci inteligentního automatizačního systému. Pracovní plocha je bohatě dimenzovaná. Stroj může být volitelně vybaven článkovým nebo hrablovým dopravníkem třísek nebo systémem pro splachování třísek, které zaručují efektivní odvod třísek z pracovního prostoru. Díky snadnému přístupu k různým částem stroje je údržba velmi efektivní a uživatelsky přívětivá.

Frézka UMILL 750 je volitelně vybavena nejnovějšími řídicími systémy Siemens (Sinumerik 840D sl) nebo Heidenhain (TNC640). Řídicí systémy jsou vybaveny ergonomicky uspořádaným ovládacím panelem, který lze naklopit vpřed, a mají funkci otáčení. Toto řešení vytváří dělníkům optimální pracovní podmínky.

Digitální asistent pro řízení strojů a výrobních procesů
emcoNNECT znamená konektivitu a propojení v prostředí strojírenské výroby. Je to digitální provozní asistent pro kompletní integraci zakázkových a systémově specifických aplikací ve světě řízení obráběcích strojů a výrobních procesů. Ústředním bodem každého kroku výrobního procesu je uživatel s jeho potřebami: to umožňuje efektivněji strukturovat provozní postupy při zachování důvěrně známého ovládání a spolehlivé funkce strojů ve všech provozních režimech.

Hardware emcoNNECT se skládá z 22" průmyslového dotykového panelu a průmyslového PC (IPC). Díky rychlé a snadné aktualizaci a konfiguraci je systém emcoNNECT výborně připraven i pro budoucí požadavky.
Počet dostupných aplikací se postupně rozšiřuje. Nyní je možné např. stáhnout si aplikaci Shopfloor Data, která volitelně slouží pro sběr dat o stroji a jeho provozu. To zaručuje kompletní monitorování všech strojů stejně jako průběhu výrobních procesů. Pro tento produkt je charakteristická zvláště nezávislost na stroji a jeho výrobci a mobilní přístup k informacím o stavu stroje prostřednictvím chytrého telefonu nebo tabletu.

Pro minimalizaci prostojů nyní vyvíjíme aplikaci zaměřenou na preventivní údržbu – Guardian. První verzi naší aplikace jsme s potěšením představili v našem stánku na veletrhu AMB ve Stuttgartu.

Systém emcoNNECT je standardní výbavou pro všechny stroje s řídicími systémy 840D sl od firmy Siemens. Po dokončení právě probíhajícího vývoje bude emcoNNECT dostupný i pro HEIDENHAIN 640 a FANUC 31i, tedy pro všechny řídicí systémy, jimiž může být frézka vybavena.

Závazek firmy EMCO „vyrobeno v srdci Evropy“ je samozřejmě uplatněn také pro UMILL 750. Stroje jsou kompletně vyvíjeny a vyráběny ve střední Evropě ve spolupráci s předními evropskými výrobci, jejichž výrobky splňují vysoké standardy kvality, produktivity a účinnosti.

UMILL 750 je ideální vertikální frézovací centrum pro simultánní pětiosé obrábění složitých obrobků v malých i velkých sériích s vysokými požadavky na přesnost a kvalitu výsledného povrchu. Stroj je zvláště vhodný pro výrobu lisovacích nástrojů a forem, pro výrobce pracující na zakázku, firmy z oblastí automobilového průmyslu a všeobecného strojírenství nebo pokročilé vzdělávací instituce.

Technická data

Pojezdy a tolerance
Pojezd v ose X (mm) 750 
Pojezd v ose Y (mm) 610 
Pojezd v ose Z (mm) 500 
Rozsah natočení v ose B +/- 100° 
Počet otáček v ose C n x 360°

Rychlost pohybu v osách X/Y/Z (m/min) 50

Stůl

Délka x šířka (mm) 750 x 600 
Max. hmotnost polotovaru (kg) 400

Hlavní vřeteno  
Rychlost (ot. za minutu) 50 až 15 000
Výkon vřetene (kW) 20 
Moment (Nm) 100 

Zásobník nástrojů
Počet pozic pro nástroje 40 (60)
Doba výměny nástroje (nástroj za nástroj; s)* 5,4 
Max. průměr nástroje (mm) 80 
Max. délka nástroje (mm) 250 
Max. hmotnost nástroje (kg) 8

*Podle VDI 2852

UMILL 750: simultánní pětiosé obrábění na nejvyšší úrovni
Rozměry stolu 750 x 600 mm,
pro obrobky s hmotností až 400 kg.


UMILL 750: simultánní pětiosé obrábění na nejvyšší úrovni
Test obrábění kulové plochy z mosazi

UMILL 750: simultánní pětiosé obrábění na nejvyšší úrovni

Pětiosé simultánní obrábění lopatky turbíny z hliníkové slitiny

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP