www.modernitovarna.com
Steute

Zcela nová konstrukce

Nouzový tahový lankový spínač pro extrémní prostředí

Zcela nová konstrukce
Obchodní oddělení „Extreme“ společnosti steute představuje novou řadu nouzových tahových lankových spínačů ZS 82 S, speciálně zkonstruovaných pro extrémní prostředí. Například hliníkový odlitek tělesa spínače je velmi robustní a opatřený vícevrstvou povrchovou úpravu (pasivace, základní lak, práškový lak).

V rámci konstrukčního procesu vývojáři přepočítali celý tahový lankový systém a mohli tak významně redukovat jak sílu, tak dráhu požadovanou pro spuštění funkce nouzového stopu. To umožňuje snadnější obsluhu spínače a současně to znamená, že spínač spolehlivě splňuje všechny příslušné mezinárodní standardy (např. pro nouzové spínače, pro nouzové tahové lankové spínače a pro bezpečnost pásových dopravníků).

Univerzálnost spínacího zařízení hrála při vývoji rovněž důležitou roli. Spínač ZS 82 S může být dodáván s devíti různými umístěními spouštěcí páky a odblokovacího mechanismu. To znamená, že může být instalován víceméně kdekoliv, vůbec poprvé i ze zadní strany zařízení.

Z hlediska připojovacích rozměrů je spínač zaměnitelný se svým předchůdcem ZS 91, jakož i s ostatními běžně dostupnými nouzovými tahovými lankovými spínači, což umožňuje snadnou dodatečnou montáž nového spínače do stávajících dopravníkových systémů.

Na přání uživatelů je možné ZS 92 S vybavit LED kontrolkou a připojením spínače pomocí zabezpečeného protokolu „Dupline Safe“ prostřednictvím integrovaného zásuvného bezpečnostního bus modulu.

Spínač ZS 92 S může být požíván v nepříznivých okolních podmínkách s teplotami od -40 do +80 °C a s délkami lanka až do max. 2x 100 m. Nový nouzový tahový lankový spínač je již dostupný a brzy bude následován novým spínačem řady ZS 92 pro sledování vystředění pásových dopravníků. Varianty pro plynové a prašné výbušné atmosféry se připravují.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP