www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus-S: nové rozhraní s optickým vláken PROFINET-IRT vycházející z ověřené technologie Siemens ERTEC-200

HMS Industrial Networks rozšiřuje nabídku řady Profinet o rozhraní Anybus-S Profinet-IRT s konektory s optickými vlákny.

Anybus-S: nové rozhraní s optickým vláken PROFINET-IRT vycházející z ověřené technologie Siemens ERTEC-200
Zabudovaný komunikační modul Anybus-S for Profinet kombinuje rozhraní Profinet s funkcemi IRT podle standardu Třídy C. Tento inteligentní komunikační modul vychází z technologie ERTEC-200 od Siemensu a zahrnuje všechny analogové i digitální součásti pro výkonné rozhraní Profinet IO s prvky IRT, včetně integrovaného real-time spínače se dvěma porty. Fyzické připojení sítě se děje přes dva SC-RJ konektory s optickým vláknem.

Tento modul je specificky určený pro použití v automobilovém průmyslu. Mnoho automobilek využívá v existujících instalacích Interbus technologii optických vláken, a nyní přechází na sběrnice Profinet s přenosem pomocí optického vlákna. Zavádění technologie Profinet,které se jeví jako přirozený vývoj od sběrnice Interbus, postupně proběhne během následujících pět let.

Výkonný vnitřní procesor Siemens ERTEC-200 samostatně zpracuje celý protokol Profinet, čímž kompletně zprostí hlavní procesor provozního zařízení od nutnosti zpracovat tento protokol. Hardwarové a softwarové rozhraní modulu s dvouvstupovou RAM je standardizované a funkčně identické se všemi ostatními moduly Anybus-S. Tato zaměnitelnost je možná díky 16-pinovému konektoru RJ11, který zabezpečuje připojení ke všem ostatním modulům fieldbus a Ethernet ze skupiny Anybus-S bez nutnosti jakékoliv změny na rozhraní zařízení.

Zařízení PROFINET-IO nabízí komunikaci v reálném čase s vysokou propustností dat a rovněž umožňuje využívání průmyslových IT funkcí. Přenos optickými vlákny zaručuje nejvyšší možnou ochranu vůči elektromagnetickému rušení a vyspělý monitoring kvality přenosu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP