www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Komunikátor Anybus od HMS Industrial Networks pro připojení automatizačních zařízení k sítím Profibus přes rozhraní Modbus

Komunikátor je inteligentní převodník zajišťující okamžitou konektivitu sběrnice Profibus. Protože automatizační zařízení zůstává nezměněné, není nutné provádět jakékoliv softwarové nebo hardwarové úpravy či rozsáhlé inženýrské práce. Modbus je velmi rozšířený sériový protokol a na trhu průmyslové automatizace je velmi mnoho zařízení s rozhraním Modbus, například tepelná čidla, čtečky čárových kódů, regulátory motorů či měřící přístroje. Použitím Anybus komunikátoru lze všechna tato zařízení snadno integrovat do moderních automatizačních systémů na bázi sběrnice Profibus a PLC automatů, tj. produktů firem Siemens, Schneider a ABB.

Komunikátor Anybus od HMS Industrial Networks pro připojení automatizačních zařízení k sítím Profibus přes rozhraní Modbus
Komunikátor Anybus je malé samostatné zařízení s přípravou pro instalaci na DIN lištu. Napájení je z průmyslového zdroje 24V se spotřebou pouhých 100mA. Na straně Profibus sběrnice je komunikátor klasifikovaný jako slave modul a na straně Modbus jako master modul s podporou modulace od 1200 Baudů a do přenosové rychlosti 56kbit/s. V režimu RS-485 může pomocí sériového protokolu Modbus připojit ke sběrnici Profibus až 31 přípojných zařízení. Navíc má podporu protokolu Modbus-RTU/ASCII. Konfigurace probíhá v sedmi snadných krocích pomocí uživatelsky nenáročného konfiguračního nástroje v prostředí Windows.

Převodník Profibus patří do skupiny produktů HMS Anybus komunikátor, která zahrnuje 14 různých verzí podpory systémů fieldbus, včetně Profibus, DeviceNet, ControlNet, CANopen, Interbus, FIPIO, Modbus-RTU, Modbus-Plus, CC-Link a Lonworks, a také průmyslových Ethernet protokolů EtherNet/IP, Profinet, Modbus-TCP a EtherCAT. Všechny tyto verze poskytují stejnou funkčnost a umožňují výrobcům připojit jejich automatizovaná zařízení do všech hlavních průmyslových sítí.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP