www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus® RemoteCom™

HMS Industrial Networks představuje Anybus® RemoteCom™, nový průmyslový komunikátor na bázi GSM/GPRS určený pro vzdálený monitoring a řízení, správu alarmů a zaznamenávání dat.

Anybus® RemoteCom™
Anybus RemoteCom zjednodušuje dálkovou kontrolu a řízení automatizovaných zařízení, minimalizuje prostoje a pomáhá zajišťovat přesné informace na jakémkoliv místě v jakémkoliv čase. Díky tomuto komunikátoru už není nutné pro vyřešení problémů vysílat servisní personál na nákladné cesty po celém světě. HMS Industrial Network navíc poskytuje jedinečnou službu: k dispozici je centrální webový server umožňující snadnou a transparentní správu celosvětové sítě přes jediné rozhraní.

Anybus RemoteCom je uživatelsky jednoduchá webová brána, která funguje jako převodník protokolu Modbus a zároveň zajišťuje vzdálený přístup a řízení sériových zařízení prostřednictvím Ethernetu, Internetu, LAN, GSM, GPRS a telefonních modemů. Produkt obsahuje výkonný webový server, který zajišťuje vzdálený webový přístup, správu alarmů, zaznamenávání dat a tvorbu grafů trendů na základě dat z místního zařízení. Při překročení přednastavených limitů integrovaný alarm a program pro vyhodnocování stavu automaticky informuje dozorový personál pomocí SMS, SNMP a protokolu Modbus TCP.

Jako doplňkovou službu nabízí HMS řešení bezpečného centrálního webového serveru, který rozšiřuje funkčnost komunikátoru Anybus RemoteCom. Centrální server slouží ke správě, sledování a řízení vzdáleného zařízení. Moduly RemoteCom, které se připojují k centrálnímu serveru, poskytují rozhodující údaje o zařízení, například zaznamenané parametry a alarmy. Na serveru mají přístup k těmto informacím a jejich správu provádějí oprávnění uživatelé. Jediný nástroj, který k tomu uživatel potřebuje, je běžný webový prohlížeč. Použití jediné centrální lokality pro všechna vzdálená zařízení usnadní práci každému, kdo se zabývá vzdálenými instalacemi. Uživatel má snadný a bezpečný přístup k zařízením kdekoliv na světě a v jakoukoliv dobu.

Komunikátory Anybus RemoteCom se dodávají v plastovém krytu se stupněm ochrany IP20 nebo v robustním kovovém krytu s přípravou pro namontování na lištu DIN. Napájení je z jednoho průmyslového zdroje napětí 9-28 V.

Mezi typické oblasti použití komunikátoru Anybus RemoteCom patří:

Energetická zařízení: majitel nebo uživatel budovy může snížit spotřebu energie optimalizací procesu automatizace v budově a informováním uživatelů nebo servisního personálu o místech a dobách spotřeby energie. Na mnoha příkladech lze doložit, že při použití této metody se spotřeba energie snížila o 30 %. Řešení vzdálené správy slouží ke získávání energetických informací a uživatelům poskytují srozumitelné výstupy o charakteristikách spotřeby energie ve výrobě. Takto pomáhají snižovat spotřebu energie a šetřit finance.

Výroba elektrické energie: generátor A nemusí být spuštěný často, ale v případě potřeby má rozhodující funkci. Komunikátor Anybus RemoteCom může trvale monitorovat připravenost, stav a výkonové parametry generátoru. 24 hodin denně, 365
dnů v roce.

Průmyslová automatizace: Pro připojení nových nebo starých rozhraní, jako jsou PLC, zařízení pro řízení procesů, regulátory čerpadel, čtečky čárových kódů, displeje obsluhy, váhy a vážné stanice a mnoho dalších. Možnost nepřetržité kontroly stroje nebo výrobního provozu vede ke zvýšení produktivity, zlepšení řízení zásob a umožňuje identifikaci a odstranění zbytečných výdajů.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP