www.modernitovarna.com
HMS Industrial Networks AB

X-gateway (brána). Snižte svoje náklady na infrastrukturu s dodavatelem průmyslových síťových bran číslo jedna

Sítě používané v průmyslové automatizaci často nejsou navzájem kompatibilní. Brány Anybus X-gateway propojují různé sítě a zajišťují spojení mezi různými polními sběrnicemi (fieldbus) nebo průmyslovými ethernetovými systémy. Díky plné kompatibilitě se síťovými systémy PLC od společností Siemens, Rockwell, Schneider Electric, Mitsubishi, atd. usnadňují brány X-gateway integraci systémů!

X-gateway (brána). Snižte svoje náklady na infrastrukturu s dodavatelem průmyslových síťových bran číslo jedna
Produktová řada Anybus X-gateway od společnosti HMS Industrial Network je založena na prověřených komunikačních modulech Anybus. Moduly zabudované do vhodných kovových skříněk tvoří inteligentní spojení mezi dvěma průmyslovými sítěmi. Produktová řada X-gateway obsahuje 180 různých verzí a díky tomu dokáže propojit všechny běžně používané polní sběrnice jako Profibus, DeviceNet a CANopen nebo propojit tyto polní sběrnice s novými průmyslovými ethernetovými standardy Profinet, Ethernet/IP, Modbus-TCP a EtherCAT. Brány fungují jako samostatná zařízení určená k instalaci na DIN lištu. Po zapnutí jsou brány okamžitě připraveny k výměně dat mezi dvěma zvolenými sítěmi. Konfiguraci lze provést během několika minut a není potřeba žádné programování ani speciální počítačový hardware či software. Brány přenášejí vstupní/výstupní data a parametry mezi dvěma sítěmi naprosto transparentně. Množství dat se nastavuje v jednoduchém konfiguračním dialogu během procesu nastavení brány. Brány lze snadno zabudovat do průmyslových automatizačních systémů a zajišťují bezešvý tok informací mezi různými sítěmi. Brány Anybus X-gateway v sobě spojují vysokou spolehlivost a flexibilitu, díky čemuž představují nenahraditelný propojovací nástroj pro integrátory systémů a provozovatele průmyslových zařízení.

Za účelem dalšího rozšiřování funkčnosti produktové řady Anybus X-gateway vyvinula společnost HMS OPC server. Tato nová funkce propojuje aplikace OPC klienta v PC přes standardní ethernetové sítě a X-gateway se všemi hlavními sítěmi založenými na polních sběrnicích. OPC server se dodává s bránou X-gateway bez příplatku. OPC server Anybus poskytuje jakékoli počítačové aplikaci klienta OPC DA přístup k datům distribuovaných polních zařízení nacházejících se v síti polní sběrnice bez nutnosti používat kartu rozhraní polní sběrnice PCI. OPC server Anybus podporuje OPC Data Access (DA) v1.0, 2.05, 3.0. Mezi jeho hlavní funkce patří přístup k datům procesu, editor tagů OPC a online prohlížeč/editor s možností čtení/psaní za účelem označování dat procesu. Spojení mezi PC ve velíně a polními zařízeními v průmyslovém závodě je navázáno pomocí stávajících ethernetových sítí a Anybus X-gateway. Zatímco PCI karta je nainstalována v počítači ve velíně, může být brána X-gateway umístěna přímo na výrobním místě, díky čemuž je možné eliminovat drahou kabeláž polní sběrnice mezi výrobní linkou a velínem. Tím se snižují náklady na instalaci a zlepšuje se flexibilita.

V dubnu 2009 jsme zaznamenali historický mezník, když z výrobní linky vyjel miliontý modul Anybus. Jestliže společnost HMS potřebovala k dosažení tohoto významného mezníku více než deset let, v současnosti činí objem výroby více než 200 000 modulů za rok a společnost HMS očekává, že dosáhne druhého miliónu vyrobených kusů za podstatně kratší dobu než prvního.

1 Million.jpg
Text k obrázku: Miliontý modul Anybus vyjel z výrobní linky. Tímto číslem společnost HMS zaznamenala významný historický mezník.

OPC_pressimage.jpg
Text k obrázku: Společnost HMS rozšiřuje funkčnost bran Anybus X-gateway pomocí OPC serveru.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP