www.modernitovarna.com
NSK

Tutoriál pro použití mechanických nástrojů je nyní dostupný v Akademii NSK

Každý, kdo se zajímá o nejlepší postupy montáže a demontáže ložisek s použitím mechanických nástrojů, se může zaregistrovat na Akademii NSK ((www.nskacademy.com) – online výukovou platformu, kde najde tutoriál o nejnovějším programu AIP+ (Added Value Programme). Účastníci mohou sami projít jednotlivé lekce o nových mechanických nástrojích, skládající se z kurzů, videoukázek a kvízů, po jejichž úspěšném absolvování získají certifikát.

Tutoriál pro použití mechanických nástrojů je nyní dostupný v Akademii NSK

Obrázek 1. – Videotutoriál  AIP+ pro mechanické nástroje je nyní dostupný na Akademii NSK 

Pro optimální provoz a trvalou péči o stroje a strojní zařízení jsou prvořadými úkony správná montáž a demontáž ložisek. Právě k tomu byly firmou NSK vyvinuty speciální mechanické nástroje. K tomu, aby uživatelům pomohl tyto nástroje maximálně využívat, je na Akademii NSK nyní k dispozici nový tutoriál. 

Pokud jde o montáž ložisek, výukový modul vysvětluje, jak vybrat správnou velikost narážecího kroužku a montážní trubky z montážní sady FTN333.  Správná kombinace těchto prvků zaručí, že montáží síly nejsou přenášeny přes valivá tělesa. Tím je zabráněno možnému poškození ložiska. Součástí videoukázky je také návod, jak montážní sílu úspěšně přenést na vnitřní kroužek. 

Jak je zdůrazněno ve výukovém modulu, demontáž ložisek pomocí stahovací sady BPN62 od NSK bez poškození hřídele nebo vnějšího uložení ložiska začíná výběrem správného stahovacího šroubového vřetene a ramen stahováku. Kladen důraz je take na to, jak stahovák vystředit vůči ložisku a zaručit rovnoměrné působení síly. 

Tutoriál o mechanických nástrojích NSK se připojil k rostoucímu počtu výukových modulů o nástrojích pro údržbu a servis AIP+ v rámci Akademie NSK. Každý modul je navržen tak, aby podporoval optimální výkonnost strojů a provoz bez závad. 

Tutoriál pro použití mechanických nástrojů je nyní dostupný v Akademii NSK

Obrázek 2. – Použití správných prvků z montážní sady FTN33 od NSK zaručuje, že montážní síly nikdy nepůsobí přes valivá tělesa ložiska 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP