www.modernitovarna.com
Amphenol Air-LB

Kabelové svorky

Zásadní výhodou těchto svorek je jejich výjimečná konstrukce. Kromě své základní funkce se svorky vyznačují snadným používáním a schopností dokonalé ochrany kabelů. Silikonový povlak na vnitřním povrchu chrání kabely před poškozením vibracemi nebo otřesy a zároveň umožňuje pohyb v axiálním směru pro eliminaci napětí.

Kabelové svorky
Snadné použití
Tyto kabelové svorky vyrobené termoplastického materiálu v přirozené barvě umožňují snadné vkládání kabelových svazků.
Svorky mají pevnou konstrukci: použitý materiál, polyamid 6.6, vydrží i hrubé zacházení a po deformaci se vrátí do původního tvaru. Po správném uchycení kabelového svazku se kabelové svorky uzavřou kabelovými sponami širokými 5 mm. Ale i bez kabelové spony kabelový svazek ze svorky nevypadne, i když bude otevřená část směřovat dolů. Svorka se na podklad jednoduše uchytí šroubem M5 s podložkou (k dispozici jsou i jiné typy uchycení). To znamená, že svorku lze namontovat na kterékoliv místo jak před instalací kabeláže, tak i po zapojení všech kabelů.

Ochrana kabelů
Silikonový povlak tlumí vibrace a chrání kabely před poškozením. Drážkovaná kontaktní plocha mezi svorkou a kabelem rovněž umožňuje axiální pohyb kabelu, takže se vyrovnává jakýkoliv případný pohyb podkladu, na kterém je svorka uchycena, a svorka i kabel jsou tak chráněné proti vytržení. Silikonový povlak sahá až na okraj kontaktní plochy a zabraňuje ohýbaní kabelového svazku ve svorce uzavřené sponou.

Provedení a parametry
Tyto kabelové svorky mají výbornou odolnost vůči nepříznivému prostředí: lze je použít při teplotách od -55 °C do +150 °C, jejich hořlavost splňuje požadavky normy UL 94 V0 a jsou odolné vůči většině minerálních i syntetických olejů. Svorky se dodávají v osmi velikostech pro kabelové svazky s průměrem od 5 do 48 mm: pouhých osm velikostí kabelových svorek tak postačuje pro všechny průměry kabelových svazků.

Tyto kabelové svorky jsou zejména vhodné pro instalace vystavené otřesům nebo nárazům, ale rovněž je lze použít v pro uchycení kabelů v nepříznivém prostředí nebo v prostředí s nízkými či vysokými teplotami: pohybující se nebo vibrující agregáty nebo stroje (zvedáky, vibrační stroje, roboty, atd.), tunely, a další.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP