www.modernitovarna.com
Seco Tools

Technologie chlazení Seco Jetstream Tooling® je dnes k dispozici i na nástrojích pro soustružení závitů

Společnost Seco Tools uvádí na trh nástroje pro soustružení závitů vybavené technologií vysokotlakého chlazení Jetstream Tooling®. Výhody vysokotlakého chlazení využívají držáky se čtyřhrannou stopkou pro vnější závitování, válcové držáky pro vnitřní závity a hlavice GL pro použití s antivibračními tyčemi Steadyline.

Technologie chlazení Seco Jetstream Tooling® je dnes k dispozici i na nástrojích pro soustružení závitů
HQ_IMG_Jetstream_Tooling_Thread_Turning.jpg

Systém zajišťuje účinné chlazení a správný odvod třísky z místa řezu. Nové držáky pro závitování umožňují přivádět koncentrovaný proud chladiva o tlaku až 150 barů (2 175 psi) s adaptérem a 210 barů až 275 barů (3 045 psi až 3 988 psi) s hadicovou spojkou při vysoké rychlosti přímo do optimálního bodu v blízkosti řezné hrany. K dispozici je 22 typů vnějších držáků, 28 vnitřních a pro systém antivibračních tyčí Seco Steadyline® je dostupných 14 typů nástrojových hlavic GL pro soustružení závitů. Lůžka pro břitové destičky jsou o velikosti 16, 22 a 27.

V případě dílů z titanu nebo podobných materiálů dokáže technologie Jetstream Tooling účinně dělit dlouhou a houževnatou třísku vznikající při řezání závitů, čímž se zvyšuje životnost nástroje. Při soustružení závitů v oceli a nerezových ocelích umožňuje lepší kontrola utváření třísky použití o 30 až 60 % vyšší řezné rychlosti bez snížení kvality povrchu závitu.

Držáky se čtyřhrannou stopkou zahrnují také funkce JETI a DuoJet. Technologie JETI přivádí chladivo přes držák bez nutnosti použití hadicové spojky; výstup chlazení DuoJet dodává další jeden nebo dva proudy chladiva z druhého směru. Využívání těchto technologií umožňuje během soustružení závitů optimalizaci odvodu tepla, efektivní odstraňování třísek, delší a lépe předvídatelnou životnost nástroje a lepší kvalitu povrchu závitu.

Technologie JETI spolu s držáky se čtyřhrannou stopkou vyžaduje použití příslušných adaptérů. Nová řada nabízí adaptéry pro čelní i hvězdicové provedení revolverových hlav Seco-Capto™ C5, C6 a C8 a multifunkčních vřeten HSK-T 63. Do adaptérů lze upnout čtyřhranné stopky o velikosti 20 mm a 25 mm.

Další informace o držácích a adaptérech pro soustružení závitů Jetstream Tooling vám poskytne místní zástupce společnosti Seco, případně je naleznete na stránkách produktů Jetstream Tooling.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP