www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Dvě mouchy jednou ranou Indukční snímače polohy – Industry 4.0 Ready

Nové indukční snímače polohy PMI F90 od firmy Pepperl+Fuchs jsou schopné přesně detekovat absolutní polohu stejně jako vzdálenost mezi dvěma objekty. Díky rozhraní IO-Link mají možnost komunikace, a jsou tak vybavené pro úlohy podle koncepce I4.0. Patentovaný několikacívkový princip zaručuje velkou přesnost měření.

Dvě mouchy jednou ranou  Indukční snímače polohy – Industry 4.0 Ready
Snímač polohy PMI F90 s měřicím rozsahem 80 mm

Nové indukční snímače polohy PMI F90 pracují na unikátním měřicím principu, který využívá několik cívek. Absolutní pozice měřeného objektu je přesně určena měřicím signálem jedné cívky. Kromě generování analogového signálu odpovídajícího pozici však mohou být definovány také spínací body. Snímač dokáže detekovat také pozice dvou objektů a vzdálenost mezi nimi. Díky tomu lze realizovat i náročnější úlohy, včetně dynamického měření, s minimálními požadavky na měřicí techniku.

Zařízení díky rozhraní IO-Link generuje kontinuální tok dat, důležitý zvláště pro úlohy založené na konceptu Industry 4.0. Z jednotky IO-Link master je možné číst všechny záznamy o událostech, chybová hlášení a záznamy o kvalitě dat, stavu zařízení a době provozu.

Snímače PMI F112 a PMI F166 z této produktové řady jsou určené pro stísněné prostory a nepříznivé podmínky. Kompaktní konstrukce umožňuje tyto snímače instalovat i do velmi omezeného prostoru, zatímco robustní kovový kryt je chrání před vnějšími vlivy.

Výhody indukčního principu měření jsou společné pro všechna zařízení: bezkontaktní snímače pracují bez opotřebení a vyžadují jen minimální údržbu. Detekovat lze obecně jakékoliv kovové komponenty, protože indukční systém nevyžaduje, aby detekovaný objekt byl zmagnetovaný.

• detekce polohy je nezávislá na vzdálenosti

• nastavitelný měřicí rozsah a rozsah spínání

• funkce měření i spínání v jednom přístroji

• nastavování parametrů prostřednictvím IO-Link

• verze pro zónu 2/22 podle ATEX

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP