www.modernitovarna.com
NSK

Společnost NSK uvedla na trh kuličkové šrouby DIN nové generace

Společnost NSK využila veletrh EMO 2017 v Hannoveru (Německo) k tomu, aby uvedla na trh množství inovací určených ke zvýšení výkonnosti obráběcích strojů. Mezi nejdůležitějšími byla nová generace kuličkových šroubů podle standardu DIN. Nové šrouby vhodné i pro velké rychlosti a s malou hlučností nejenže splňují specifické evropské požadavky na použití v obráběcích strojích, ale také jsou v souladu s normou DIN 69051 (ISO 3408) jak s ohledem na své jmenovité rozměry, tak rozměrové tolerance.

Společnost NSK uvedla na trh kuličkové šrouby DIN nové generace
Obrázek 1. - NSK uvedla na veletrhu EMO 2017 na trh novou generaci kuličkových šroubů podle DIN

Nové vysokorychlostní kuličkové šrouby se sníženou hlučností, splňující evropské požadavky na použití v obráběcích strojích, se vyrábějí s průměry 32 až 63 mm a se stoupáním 10 až 40 mm. Rychlostní faktor Dn je 160 000. Tyto výkonové parametry znamenají, že šrouby mohou být bez omezení používány pro vysokorychlostní mechanismy, kde je současně požadována velká přesnost polohování.

Také hladký chod nových kuličkových šroubů představuje nové měřítko a vytváří optimální podmínky pro to, aby pohyb způsoboval v lineárním mechanismu co nejmenší vibrace, a současně omezuje hlučnost šroubu. K této příznivé kombinaci charakteristik přispívají zejména deflektory kuliček, které byly pro novou řadu šroubů zcela překonstruovány.

Společnost NSK vyvíjí kuličkové šrouby pro obráběcí stroje už od roku 1960. V současné době nabízí široký sortiment šroubů o průměrech od 4 do 200 mm, stejně jako mnoho typů kuličkových šroubů pro specifické požadavky, jako je extrémně malá hlučnost, krátké zdvihy a maximální přesnost pohybu.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP