www.modernitovarna.com
NSK

Inovace ložisek a kuličkových šroubů od NSK

Společnost NSK chce využít nadcházející veletrh EMO 2017 (Hannover, Německo, 18. až 23. září) k představení mnoha novinek a aktuálních inovací určených pro globální trh s obráběcími stroji. K nim patří vývoj v oblasti kuličkových ložisek s kosoúhlým stykem pro hlavní vřetena obráběcích strojů, kuličkových ložisek pro pohony vřeten a odolných kuličkových šroubů určených speciálně pro vstřikovací lisy. Ve stánku NSK (hala 7, stánek D12) bude vystaven také funkční model systému CMS (Condition Monitoring System) pro analýzu vibrací v reálném čase, jejíž výsledky jsou okamžitě zobrazovány na monitoru.

Inovace ložisek a kuličkových šroubů od NSK

Obrázek 1. – klec SURSAVE pomáhá snížit nesouběžnou házivost NRRO (Non-Repeatable Run-Out) hlavního vřetene na obráběcím stroji o 50 %

 NSK je jediný výrobce svého druhu, který nabízí kompletní služby vývoje i dodávek pro komponenty přesných pohybových mechanismů, jež se nacházejí na obráběcích strojích, včetně ložisek, kuličkových šroubů a lineárních vedení. Mezi hlavními exponáty na veletrhu bude SURSAVE, nově vyvinutá klec vedená vnějším kroužkem pro ložiska s kosoúhlým stykem, která se používají pro uložení hlavního vřetene. Klec SURSAVE byla navržena tak, aby pomáhala snížit nesouběžnou házivost NRRO (Non-Repeatable Run-Out) ve srovnání s konvenčním řešením o 50 %. Současně o 20 % snižuje moment tření, vyvíjí méně tepla, může pracovat při vysokých otáčkách a přispívá ke zvýšení přesnosti obrábění.

Pro ty výrobce strojů, kteří se zajímají o nejnovější vývoj v oblasti kuličkových šroubů, představí firma NSK na veletrhu EMO kuličkové šrouby řady S-HTF, které mají více než dvojnásobnou životnost a 1,3krát vyšší přípustné dynamické zatížení než produkty předchozí generace téhož výrobce. Těchto technických parametrů bylo u kuličkových šroubů S-HTF, uvedených na trh v nedávné době, dosaženo použitím nového materiálu: houževnaté oceli TF – Tough Steel, která umožňuje docílit optimální kombinace tvrdosti a pružnosti. Kuličkové šrouby S-HTF jsou určené pro vysoká zatížení, která se vyskytují např. u vstřikovacích lisů nebo při tváření.

Jedním z pozoruhodných exponátů na veletrhu EMO budou také zcela nové kuličkové šrouby pro použití na obráběcích strojích. Tyto kuličkové šrouby podle standardu DIN, určené pro vysoké rychlosti (160 000 dn), se dodávají s průměrem dříku šroubu od 32 do 63 mm a stoupáním 10 až 30 mm. Více informací získají návštěvníci ve stánku.

Návštěvníci stánku NSK uvidí také ukázku systému pro monitorování stavu zařízení CMS, který umožňuje odstranit neplánované odstávky. Tři pohyblivé stoly s pohybovým šroubem v jedné ose budou ukazovat pohyb s kuličkovým šroubem, který je v pořádku, s kuličkovým šroubem v počátečním stadiu poškození a s poškozeným šroubem. Stoly budou osazeny snímači vibrací a návštěvníci na monitoru okamžitě uvidí výsledky analýzy jejich signálů v reálném čase, s odchylkami zřetelně ukazujícími rozdíl mezi poškozeným kuličkovým šroubem a šroubem, který je v pořádku.

Nejnovější inovace NSK určené pro obráběcí stroje příští generace jsou lákadlem, proč by ředitelé, vedoucí a techničtí pracovníci podniků vyrábějících obráběcí stroje a jejich komponenty, stejně jako podniků, které tyto stroje při své činnosti využívají, měli navštívit EMO 2017. Ve stánku NSK bude k dispozici tým odborníků, pro nějž bude potěšením diskutovat s návštěvníky specifika jejich požadavků a aplikací.

Inovace ložisek a kuličkových šroubů od NSK
Obrázek 2. – Kuličkové šrouby s velkou únosností řady S-HTF od NSK mají 2,2krát delší životnost než produkty předchozí generace téhož výrobce


Inovace ložisek a kuličkových šroubů od NSK

Obrázek 3. – Vystaveny budou také zcela nové kuličkové šrouby podle standardu DIN určené pro vysokorychlostní pohybové mechanismy na obráběcích strojích

 
 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP