www.modernitovarna.com
WIDIA

WIDIA uvádí frézy M8065HD pro těžké hrubování

Nové frézy nabízejí zkrácení přípravných časů a nižší náklady na skladové zásoby díky využití jednoho nástroje pro různé operace frézování ocelí a litin.


Společnost WIDIA dnes oznámila uvedení nových frézovacích nástrojů s vyměnitelnými břitovými destičkami určených pro náročné frézovací operace v ocelových a litinových materiálech. Fréza M8065HD s extra širokými drážkami pro odvod třísek, je navržená pro destičky s osmi řeznými hranami a umožňuje dosažení velkých hloubek řezu při vysokých hodnotách úběru materiálu v aplikacích čelního a frézování.

„Čelní frézování je jednou z nejrozšířenějších obráběcích operací, a proto jsme navrhli univerzální a ekonomické řešení, které našim zákazníkům přináší podstatné zvýšení úběru materiálu při frézování ocelí a litin,“ říká Christine Schneiderová, manažerka globálního portfólia ve společnosti WIDIA. „Nástroj M8065HD představuje klíčové řešení pro zákazníky z oblastí všeobecného strojírenství, energetiky a automobilového průmyslu, kteří chtějí snížit stav zásob svých nástrojů pro čelní frézování a zvýšit výkon svého obrábění.“

WIDIA uvádí frézy M8065HD pro těžké hrubování
Fréza M8065HD umožňuje spolehlivé odebírání materiálu v operacích těžkého čelního frézování.


Fréza M8065HD je zkonstruována pro břitové destičky tloušťky 6,35 mm a úhel nastavení hlavních břitů 65°. Využívá jednu univerzální geometrii destiček ve třech univerzálních sortách řezného materiálu: WP35CM, WK15CM a WU20PM. Sorta WP35CM je určena pro všechny druhy ocelí, zatímco WK15CM je navržena pro litinové materiály, kde přináší nejlepší výsledky při obrábění za sucha, lze ji ovšem použít i pro obrábění za mokra. Univerzální sorta WU20PM může být použita pro obrábění uhlíkových i nerezových ocelí a žáruvzdorných slitin, a to jak pro obrábění za sucha, tak i za mokra.

Všechna provedení břitových destiček jsou navržena s 2,37mm wiper fazetkou pro zajištění výjimečné spolehlivosti a jakosti povrchu. Tyto klíčové konstrukční vlastnosti ve spojení s osmi řeznými hranami břitových destiček umožňují zákazníkům zkrácení přípravných časů a snížení nákladů na skladoví zásoby při využití jednoho nástroje na různé operace.

Frézy M8065HD jsou dostupné v devíti metrických rozměrech v rozsahu od 50mm do 315 mm a s jednou geometrií břitových destiček. Tělesa fréz M8065HD a břitové destičky, stejně jako ostatní řezné nástroje WIDIA pro obrábění kovů, lze objednávat prostřednictvím autorizovaných distributorů společnosti WIDIA.
 

 

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP