www.modernitovarna.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Použití internetu věcí pro sledování zaplnění tanků a pozice mobilních cisteren

Systém snímačů Wilsen.sonic.level je základem pro řešení, které umožňuje na dálku sledovat a spravovat zaplnění cisteren, tanků a sil.

Použití internetu věcí pro sledování zaplnění tanků a pozice mobilních cisteren

Snímače WILSEN.sonic.level pro IoT


Společnost Pepperl+Fuchs představuje ultrazvukové snímače pro IoT určené k měření polohy hladiny. Data jsou v pravidelných intervalech zaznamenávána a nahrávána do internetu současně s aktuální geografickou pozicí jejich zdroje. Autonomní bezdrátové snímače jsou napájeny z baterií, a mohou být proto používány i pro mobilní cisterny.

Společnost Pepperl+Fuchs vyvinula snímače Wilsen.sonic.level v rámci nové koncepce snímačů vhodných pro použití v mnoha různých bezdrátových sítích. K dispozici je např. verze s rozhraním GSM (2G) pro použití ve veřejných sítích mobilních telefonů. Jiná verze produktů má rozhraní LoRaWAN pro použití v privátních radiových sítích s malým příkonem zařízení. Všechna radiová rozhraní jsou používána k tomu, aby přenášela data do internetu. Vzdálené místo je připojeno k internetu v závislosti na tom, jaký komunikační standard byl vybrán. Například zařízení LoRaWAN mohou posílat svá telemetrická data do sítě a na aplikační server jakéhokoliv operátora sítě LoRa. Při použití veřejné mobilní sítě GSM funguje jako zabezpečený vzdálený bod pro příjem a přeposílání telemetrických dat ze snímače middleware Wilsen.service. Koncept systému Wilsen.service si poradí nejen s dekódováním a cíleným přeposláním dat ze snímače, ale umožňuje také bezpečnou a pohodlnou správu zařízení. To je zvláště výhodné, je-li v daném reálném případě používáno velké množství snímačů IoT a jestliže přihlášení do bezdrátové sítě a přidělení práv uživatelům má být co nejvíce automatizované. Správa zařízení Wilsen navíc umožňuje automatizovanou parametrizaci aplikace pro snímače IoT a strukturované uvádění softwarových aktualizací, které zajišťuje, aby i velké množství snímačů IoT nainstalovaných v provozu bylo udržováno aktualizovaných. Koncept WILSEN tak představuje modulární systém IoT, k němuž lze přidávat individuální komponenty, jako moduly snímačů, uzly sítě, middleware a aplikace zpracování dat.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP